Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Συλλαλητήριο λαϊκών αιτημάτων

Στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο περιόδευσε ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του ΚΚΕ στο χώρο της Υγείας

«Χρειάζεται όταν κοιμούμαστε κάποιος να μας αφυπνίζει». Είναι τα λόγια ενός εργαζομένου στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στελέχους του ΚΚΕ στο χώρο της Υγείας, Ηλία Σιώρα, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 το Οκτώβρη. Και αυτό είναι το συλλαλητήριο του ΚΚΕ, για το λαϊκό εισόδημα, για τα λαϊκά δικαιώματα: Μέσο αφύπνισης του λαού για να διεκδικήσει όσα του ανήκουν.

Ο Ηλίας Σιώρας, περιόδευσε σε όλο το νοσοκομείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους τονίζοντας πως «η πρωτοβουλία του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσοι θίγονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ». Στην επίσκεψή του συνάντησε «απλά» την πραγματικότητα: Εργαζόμενη στα πλυντήρια του νοσοκομείου με δέκα χρόνια δουλιάς στο «Ωνάσειο» (και συνολικά 30 χρόνια) κάθε μήνα ζει με 900 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η υπερωριακή απασχόληση δύο Κυριακές το μήνα... Εργαζόμενη, στον τομέα της σίτισης του νοσοκομείου, 12 χρόνια, με μηνιάτικο 950 ευρώ.

«Αν δεν αντιδράσουμε θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση, είναι αυτοκαταστροφικό να μην πιστεύουμε στις δυνάμεις μας», σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ σε συζήτηση με εργαζόμενη, η οποία απογοητευμένη δήλωσε «και τι θα γίνει αν φωνάξουμε». Ο Ηλίας Σιώρας υπογράμμισε ότι «η ώριμη αγανάκτηση του λαού εάν εκφραστεί μπορεί να καταφέρει πολλά και αυτό έχει αποδειχθεί. Οσο για την απάντηση πως δεν υπάρχουν λεφτά για το λαό θα ρωτήσουμε απλώς σε ποιανού την τσέπη πήγαν κέρδη 140% των ιδιωτικών κλινικών, ενώ την ίδια στιγμή η δημόσια Υγεία υποβαθμίζεται και ιδιωτικοποιείται». Στις 9 του Οκτώβρη, «οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δώσουν μια πρώτη απάντηση, διεκδικώντας τις ανάγκες τους στο εισόδημα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα, θα είναι ένα συλλαλητήριο λαϊκών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ