Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπλοκή στρατού στο Ιράκ

Η συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των «στελεχών του ιρακινού στρατού» (όπως αποκαλούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τους «ταγματασφαλίτες» που αποφάσισαν να δημιουργήσουν στο Ιράκ) είναι μια αναμενόμενη είδηση. Συνιστά μια ακόμα εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα της εισβολής και της εν εξελίξει ιμπεριαλιστικής κατοχής στον Περσικό. Αποτελεί λογική συνέπεια της πολιτικής ενεργού συμμετοχής των κυβερνήσεων της χώρας στην ιμπεριαλιστική δράση των συμμάχων τους της Ουάσιγκτον, και όχι μόνο. Οι Αμερικανοί, βεβαίως, ζητούν και επιτάσσουν, ως οι πλέον ισχυροί, αν και οι «επιθυμίες» τους ή οι απαιτήσεις τους ικανοποιούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, αφού αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της Ελλάδας.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται συνεπείς παραδίδοντας η μια στην άλλη τη σκυτάλη της συμμετοχής και της συνενοχής στα εγκλήματα της «νέας τάξης». Αυτές ήταν που παραχώρησαν τη Σούδα, η οποία αποτελεί τον ύψιστης στρατηγικής σημασίας ναύσταθμο των Αμερικανών στην περιοχή, που, εκτός των άλλων, τους προσφέρει την αναγκαία υποστήριξη για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ. Αυτές οι κυβερνήσεις ήταν που παραχώρησαν τον ελληνικό εναέριο χώρο για τη διέλευση των αμερικανικών αεροσκαφών τα οποία μετέφεραν πολεμοφόδια ή βομβάρδιζαν το Ιράκ. Αυτές οι κυβερνήσεις είναι που μετέτρεψαν Ελληνες στρατιώτες σε χωροφύλακες μιας αιμοσταγούς «διευθέτησης» στη Βοσνία και στο Κόσσοβο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν που έστειλε ελληνικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους έναν παγκόσμιο τρομοκρατικό πόλεμο τον οποίο εξαπέλυσε το κράτος-τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που σήμερα παζαρεύει πόσους ακόμη στρατιώτες θα προσφέρει για να στηρίξει τις αμερικανικές μαριονέτες που «κυβερνούν» το Αφγανιστάν. Και μην ξεχνάμε πως πλοία Ελλήνων εφοπλιστών και πετρέλαιο ελληνικών εταιριών εφοδίαζαν το στρατό εισβολής και κατοχής στο Ιράκ.

Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να κατασκευάζουν δήθεν «τεράστιες διαφορές» μεταξύ τους για να υποδύονται ότι «σκοτώνονται» στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου έχουν μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση. Οι διαφορές αυτές ως διά μαγείας εξαφανίζονται όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες υπαγορεύονται από την Ουάσιγκτον και το κεφάλαιο στην Ελλάδα και οι οποίες σκοτώνουν - στην κυριολεξία - άμαχους, πολίτες, λαούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα γίνονται γρήγορα, αθόρυβα και χωρίς εσωτερικές αντιπαραθέσεις. «Ναι» λέει η ΝΔ στην κατασκευή «γενιτσάρων» ενάντια στην ηρωική αντίσταση του ιρακινού λαού. «Ναι» λέει και το ΠΑΣΟΚ.

Και τα δύο κόμματα ξέρουν να υπηρετούν τις μείζονος σημασίας αποφάσεις του Μπους, του Μπλερ, του Μπερλουσκόνι, του Μπαρόζο, και τελικά του ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και συναποφασίζουν. Τέτοια, μείζονος σημασίας είναι η απόφαση που επέβαλαν οι Αμερικανοί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Η εκπαίδευση Ιρακινών δοσιλόγων, για να συνδράμουν το δολοφονικό έργο των πεζοναυτών, είναι πια ΝΑΤΟική επιλογή και διαταγή. Και τρέχουν, αφού συμφωνούν, να την εκτελέσουν, αδιάφοροι για το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές έχουν ήδη σκοτώσει στο Ιράκ πάνω από 20.000 ανθρώπους.


Δημήτρης ΜΗΛΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις για τη δράση των αμερικανικών στρατευμάτων(2020-01-17 00:00:00.0)
Νέα «ύποπτη» επίθεση(2009-05-07 00:00:00.0)
Επανεμφάνιση Σαντρ(2007-05-26 00:00:00.0)
Επιθέσεις και εκκλήσεις(2006-05-03 00:00:00.0)
Ψέματα και τρομο-λαγνεία(2005-06-30 00:00:00.0)
Εχει ξανασυμβεί...(2004-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ