Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Ανησυχούμε για τις κάμερες

Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ 1967 - 1974) αναφερόμενος στις χαφιεδοκάμερες σημειώνει τα παρακάτω:

«Η λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας πέραν των θετικών και αρνητικών αγωνιστικών εντυπώσεων που άφησαν, μας κληροδότησαν και εκατοντάδες εγκαταστημένες κάμερες παρακολούθησης της καθημερινής μας ζωής.

Οι αυτοαναγορευόμενοι προστάτες της παγκόσμιας τάξης και ασφάλειας μάς τις επέβαλαν με το αζημίωτο στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ εντονότατα για την προοπτική μόνιμης παραμονής αυτών των μηχανισμών φαλκίδευσης των ατομικών και συλλογικών μας δικαιωμάτων ύστερα και από τις δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων για δήθεν αποκλειστική χρήση τους στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στην ελληνική κυβέρνηση ότι είναι ηθικά απαράδεκτο να δαπανώνται χρήματα του ελληνικού λαού για μόνιμη παραβίαση των ατομικών και συλλογικών του δικαιωμάτων.

ΖΗΤΑΜΕ από το ελληνικό Κοινοβούλιο στο όνομα των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας να επισπεύσει διαδικασίες ακύρωσης της αποδεδειγμένης χρήσης των μηχανισμών αυτών για παραβιάσεις δημοκρατικών θεσμών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον ελληνικό λαό να αγωνιστούμε για να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία τέτοιων μηχανισμών που αποτελούν κίνδυνο δημιουργίας μιας εφιαλτικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ