Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανοιξε το δρόμο...

Γρηγοριάδης Κώστας

Τη λιτότητα και μάλιστα την «άγρια λιτότητα» θυμήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2005 και με δήλωσή του σημειώνει ότι η εισοδηματική πολιτική δε θα αντιμετωπίζει καν τον πληθωρισμό! Και σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Ομως θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί. Και δεν εννοούμε μόνο την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εκφράζοντας την πλειοψηφία του ΔΣ της, έχει ήδη υπογράψει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2005 με τον ΣΕΒ, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.

Ετσι για το 2005, ο κατώτερος μισθός, μεσοσταθμικά, θα πάρει αύξηση γύρω στο 3,4%. Δηλαδή 2,2% για το πρώτο οχτάμηνο και 3,3% για το τελευταίο τετράμηνο. Αυτή η αύξηση ίσα ίσα που θα καλύψει τον επίσημο πληθωρισμό. Οσο για τον πραγματικό, είναι σίγουρο ότι αυτός θα υπερκαλύψει τα λιγοστά ψίχουλα των βιομηχάνων... Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρεται(;) ο Χ. Πολυζωγόπουλος; Από μια πλευρά, αυτός και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδειξαν το δρόμο στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ