Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγκαία τα συμπεράσματα πριν την κάλπη

Σε σχόλιο δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο εύκολο είναι ο λαός να βγάλει συμπεράσματα με δεδομένο τον ανηλεή βομβαρδισμό του, π.χ., από δημοσκοπήσεις που ενισχύουν το δικομματισμό, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Οταν λέμε να βγάλει ο λαός, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που πάλεψαν, που ενεργοποιήθηκαν, πολιτικά συμπεράσματα, σημαίνει να βγάλουν συμπεράσματα και για το πώς διεξάγεται η επιχείρηση αποβλάκωση και χειραγώγηση. Δηλαδή, ας αφήσουμε τους δύο στον καυγά του καναπέ κι ας ανοίξουμε το ζωντανό διάλογο κάτω στους τόπους δουλιάς, στις γειτονιές. Το ΚΚΕ θα δώσει βάρος στη συζήτηση άτομο το άτομο, σε σπίτια και χώρους δουλιάς. Κι εδώ δεν εξαρτάται μόνον από μας να ανοιχτεί, σημασία έχει να υπάρξουν και πρόθυμοι συνομιλητές και πιστεύουμε ότι υπάρχουν, να γίνουν πολύ περισσότεροι, να γίνει αντίλογος.

Πρέπει μέσα στο λαό να διεξαχθεί μια οξυμένη συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η στρατηγική που το λαϊκό κίνημα θα ακολουθήσει, ποιους πρέπει να αφήσει και με ποιους να πάει, με ποιους να συμμαχήσει και ποιους να πολεμήσει. Και σ' αυτή την κατεύθυνση να μην πάει χαμένη η εκλογική μάχη. Αν οι δύο πάρουν υψηλά ποσοστά ή χάσουν λίγα θα γίνουν χειρότεροι. Αν κάποιος θέλει να χτυπήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και ψηφίσει ΝΔ, πλήττει το φορέα ΠΑΣΟΚ, όχι την πολιτική του ΠΑΣΟΚ γιατί τα δύο κόμματα έχουν τα ίδια προγράμματα. Αν κάποιος δυσαρεστημένος μείνει στο ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η ΝΔ, στην ουσία τού δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την ψήφο του.

Εμείς θεωρούμε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει μια ουσιαστική αντίθεση στην πολιτική των μονόδρομων, διάθεση για την οικοδόμηση του μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης και μια προσπάθεια για να οικοδομήσουμε το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο. Ενα μέτωπο που θα κατακτά, θα αποσπά αλλά και θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα μιας διαφορετικής εξουσίας. Ολα αυτά δε θα τα λύσουμε έως τις εκλογές, αλλά εν πάση περιπτώσει πρέπει να ενισχυθεί αυτή η τάση. Αλλιώς θα έχουμε είτε δικομματισμό με την κλασική μορφή είτε με τη μορφή κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Μπορούν να μας πολεμήσουν, να μας περιορίσουν στα ΜΜΕ, να μας δυσκολέψουν αλλά όχι να μας βάλουν στο χέρι».

Σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε: «Κι εμείς δεν ξέρουμε. Θεωρούμε ότι το τι θα γίνει, τι θα βγάλει η κάλπη πρέπει να απασχολήσει τον απλό άνθρωπο από σήμερα. Το κριτήριο ψήφου δε διαμορφώνεται τον τελευταίο μήνα, πρέπει από τώρα να σκεφτεί τι θα κάνει όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Είναι ευθύνη και του ψηφοφόρου. Δεν μπορεί να ζητά ευθύνες όταν και ο ίδιος δεν αλλάζει πολιτική επιλογή. Και να παραμένεις σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να θέλεις και βελτίωση της ζωής σου, ε, αυτά είναι ασυμβίβαστα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιά...(2007-08-31 00:00:00.0)
Προεκλογικός μποναμάς(2004-03-05 00:00:00.0)
Δύο είναι οι επιλογές στις 7 του Μάρτη(2004-02-21 00:00:00.0)
«Ψήφος στο ΚΚΕ, δύναμη στη δύναμή σας...»(2004-02-14 00:00:00.0)
Να συγκρουστούμε με τις επιλογές του κεφαλαίου(2000-04-07 00:00:00.0)
Γι' αυτό εμείς ψηφίζουμε ΚΚΕ!(2000-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ