Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη νέα τροπή της υπόθεσης Κόκκαλη

Οι κατηγορίες του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της εταιρίας «Ιντρακόμ» και του προέδρου της Σ. Κόκκαλη, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκη, πυροδότησαν μια νέα φάση δηλώσεων και αντεγκλήσεων. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι προχτές ο Ε. Κρουσταλλάκης ζήτησε να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να οριστεί εφέτης ανακριτής, καθώς θεωρεί ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σ. Κόκκαλη είναι βαρύτατες.

Την ώρα, λοιπόν, που φαίνεται ότι οι δικαστικές περιπέτειες του Σ. Κόκκαλη μπαίνουν σε νέα φάση, ο πρόεδρος του ομίλου της «Ιντρακόμ» σε χτεσινή δήλωσή του αναφέρει: «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η πρόσφατη κατάθεση μιας παντελώς αβάσιμης έγκλησης, από έναν εν υπνώσει κρατικό ρωσικό οργανισμό, με Ελληνες εκπροσώπους και ενδιαφερόμενους, έγινε για να αποτελέσει την αφορμή της παρέμβασης του κ. Κρουσταλλάκη και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα». Ο Σ. Κόκκαλης, στην ανακοίνωσή του, επίσης υποστήριξε ότι «οι ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται σε αυτήν την έγκληση, έχουν απορριφθεί με αμετάκλητες διαιτητικές και ποινικές αποφάσεις στην Ελβετία» και «έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις στα αρμόδια ελληνικά δικαστικά όργανα». Ο ίδιος, παράλληλα, ανέφερε: «Οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ενέργεια του κ. Κρουσταλλάκη είναι οι γνωστοί "διαπλοκολόγοι" πολιτικοί και οι επιχειρηματικοί αντίπαλοι του ομίλου "Ιντρακόμ"».

Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε ότι πρόκειται για «υπόθεση που αφορά τις εσωτερικές λειτουργίες της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε: «Οταν αποφασίσει η Δικαιοσύνη να κάνει τη σχετική έρευνα, θα φέρει και στο φως τα όποια πραγματικά περιστατικά, την πραγματική αλήθεια. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο παρέμβασης, αυτή τη στιγμή, στις εσωτερικές διαδικασίες και το έργο της Δικαιοσύνης».

Πάντως ο Χρ. Πρωτόπαππας, όταν ρωτήθηκε «εάν η ενέργεια του Ε. Κρουσταλλάκη μπορεί να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης από πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης», απάντησε: «Το θεωρώ παντελώς ανόητο να επιχειρεί κάποιος μικροκομματικά να εκμεταλλεύεται τις εσωτερικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης. Αυτό δε θα οδηγήσει πουθενά, αντίθετα θα τον εκθέσει, εάν τελικά επιχειρήσει να το κάνει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ