Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αξονες αφηρημένης προοπτικής

Γρηγοριάδης Κώστας

«Για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι αποκλειστικές και μεγάλες» δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ομάδας των συντονιστών για θέματα υγείας υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Και κατέληξε: «με τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται η πρόταση της ΝΔ για την υγεία και την πρόνοια: Οργάνωση τόσο στη λειτουργία όσο και στα οικονομικά του ΕΣΥ. Σεβασμός στους λειτουργούς της υγείας. Μετατροπή του ΕΣΥ από ιατροκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό. Βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και ισότητα πρόσβασης σε αυτήν όλων των πολιτών».

Πρόκειται για άξονες αφηρημένης προοπτικής και για τούτο ολοκληρωτικής αθώωσης της κυβερνητικής πολιτικής, που με γοργούς ρυθμούς εμπορευματοποιεί ό,τι απόμεινε στην Υγεία και κατεδαφίζει τα τελευταία υπολείμματα της πρόνοιας. Μ' άλλα λόγια, η ΝΔ έχει υπερφαλαγγιστεί απ' τη συντηρητική, και αντιδραστική σε αρκετές περιπτώσεις, πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα χτες το υπουργείο Υγείας, σε απάντησή του, κατηγορεί τη ΝΔ για γενικολογίες και ρίχνει τα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν πληρώνουν.

Αν η ΝΔ είχε ως γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, ώστε να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, θα έπρεπε να έρθει σε σύγκρουση με τον εαυτό της...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ