Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει την περιοχή σε ασφυκτικό κλοιό ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων που σχεδιάζει για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα γίνει στο «Πόρτο Καρράς». Οι κάτοικοι απαιτούν να μετακινούνται ελεύθερα τόσο πριν όσο και στη διάρκεια του τριημέρου της Συνόδου Κορυφής.

Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και ευρύτερα των κινήσεων που διοργανώνουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, δημιουργώντας εδώ και μέρες κλίμα τρομοκρατίας. Ηδη τμήματα αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν να τοποθετούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε ασφυκτικό κλοιό ξηρά, θάλασσα και αέρα, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Μαρμαρά, όπου βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Η απαγορευτική «κόκκινη ζώνη», σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινά λίγα χιλιόμετρα πριν από το ξενοδοχείο και θα επεκτείνεται κατά μήκος του δρόμου, νότια από το Νέο Μαρμαρά, σε μήκος περίπου δέκα χιλιομέτρων. Θα απαγορευτεί και η πρόσβαση σε μη διαπιστευμένα άτομα και κατά μήκος της ακτής από το Νέο Μαρμαρά μέχρι και τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων, νότια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας, όσα λεωφορεία και οχήματα θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή θα περνούν από έλεγχο σε σημεία που έχουν οριστεί, στο δρόμο από τη Νικήτη, μέχρι την παραλία του Αγίου Ιωάννη. Ανάλογα σημεία ελέγχου θα λειτουργούν και κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέχρι τη Νικήτη, αλλά και στο δρόμο από το Νέο Μαρμαρά μέχρι την Τορώνη, στο νότιο τμήμα της Σιθωνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ