Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Μεθοδευμένη εγκατάλειψη της υπηρεσίας και των εργαζομένων

Τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Είστε οι μόνοι που μας επισκέπτεστε». Αυτή η φράση ακούστηκε επανειλημμένα από εργαζόμενους στη Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ που, πραγματοποιήθηκε για πολλοστή φορά στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ και βουλευτή του Κόμματος, Ορέστη Κολοζώφ. Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων, καθώς πλησίαζαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, για να κουβεντιάσουν τα ειδικότερα και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία συνεχώς οξύνονται.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση αποτελεί ένα βασικό κρίκο της ΕΛΑΣ, αφού στεγάζει τα συνεργεία μεταφορικών και τεχνικών μέσων όλων των αστυνομικών μονάδων από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι την Κρήτη. Ωστόσο, η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι κραυγαλέα, αφού, πέρα από μικροβελτιώσεις, τα βασικά προβλήματα στα συνεργεία παραμένουν και οδηγούνται σε πλήρη εγκατάλειψη. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Επιπλέον, το προσωπικό μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, μολονότι τα οχήματα που επισκευάζονται έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, αγγίζοντας αριθμητικά τις τέσσερις με πέντε χιλιάδες ετησίως. Κάποιοι συνταξιοδοτούνται και άλλοι φεύγουν με μετατάξεις χωρίς να αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Σχολιάζοντας τις σχετικές επισημάνσεις των εργαζομένων, ο Ορέστης Κολοζώφ υπογράμμισε ότι η απαξίωση παραγωγικών μονάδων του Δημοσίου είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης, ώστε, με το πρόσχημα της «υπολειτουργίας» να παραδίνονται σε ιδιώτες που κάνουν «χρυσές δουλιές», στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης σημαντικών τομέων του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν με αγανάκτηση στις συνθήκες εργασίας. Τόνισαν πως, ουσιαστικά είναι συγχρόνως τεχνίτες και αστυνομικοί αφού, τη μια μέρα μπορεί να επισκευάζουν ένα περιπολικό και την επόμενη να έχουν υπηρεσία σε γήπεδο! Τέλος, κατήγγειλαν την αυθαίρετη εξαίρεσή τους από τα «μάχιμα», καθώς και το ότι δεν τους καταβάλλεται ούτε τεχνικό επίδομα, ούτε επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, παρ' όλο που καθημερινά έρχονται σε επαφή με βλαβερά υλικά, καταλύτες, βαφές κτλ., με υπαρκτές συνέπειες σε βάρος τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι οικονομικές δυσκολίες τούς αναγκάζουν να πιάνουν δεύτερη δουλιά ή να δουλεύουν τα Σάββατα. «Εχουμε δώσει πολλά εκατομμύρια κέρδος στο δημόσιο, δε στάθηκε ποτέ κανείς από πάνω μας, από την πολιτική ηγεσία», τόνισαν με οργή.

Ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε από τη μεριά του ΚΚΕ ότι και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας πληρώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, επισημαίνοντας παράλληλα τις ευθύνες της ΝΔ. Υπογράμμισε πως χρειάζεται να αναπτυχθεί αγώνας ενάντια στη νέα επιδρομή σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να συμβάλουν στο ν' αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε να ενισχυθεί και μέσα στη Βουλή η φωνή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ