Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εργατική τάξη να αλλάξει βηματισμό!

Το εργοτάξιο του Αρσάκειου Εκπαιδευτηρίου επισκέφθηκε η Αλέκα Παπαρήγα

Μιλώντας με τους οικοδόμους στο «Αρσάκειο»
Μιλώντας με τους οικοδόμους στο «Αρσάκειο»
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα οι 80 περίπου εργάτες στην κατασκευή του Αρσάκειου Εκπαιδευτηρίου, στον Αγ. Βασίλειο της Πάτρας, οι οποίοι δεν έκρυψαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, όταν κάποια έργα που εκτελούνται στην περιοχή ολοκληρωθούν. Ο εφιάλτης της ανεργίας φαίνεται να έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στην ευρύτερη περιοχή, «τρομοκρατώντας» κι αυτούς που προς το παρόν τουλάχιστον έχουν ένα μεροκάματο.

Η Αλ. Παπαρήγα αφού συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του έργου, μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντάς τους πως δε βρέθηκε εκεί για να τους περιγράψει τα προβλήματα που ούτως ή άλλως οι ίδιοι τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αλλά για να τους θέσει το ερώτημα «τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση» και να τους προβληματίσει γύρω απ' αυτό. Ενώ σε σχέση με την ανεργία ήταν κατηγορηματική πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην Πάτρα, είναι πανελλαδικό και πως αν η ακολουθούμενη πολιτική ήταν φιλολαϊκή θα ήταν για όλη την Ελλάδα, από τη στιγμή όμως που υπάρχει ταξική ανισότητα θα υπάρχει και περιφερειακή.

«Ηρθε η ώρα - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους εργάτες - η εργατική τάξη να σκεφτεί τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, να κάνει απολογισμό και να δει πού πάνε τα πράγματα. Η ζωή χειροτερεύει σε όλους τους τομείς, υπήρξαν αλλαγές που άρπαξαν κατακτήσεις και διαμορφώθηκαν νέες άσχημες συνθήκες. Σε λίγο θα αυξηθούν τα χρόνια συνταξιοδότησης παραπέρα. Η ανεργία θα αυξηθεί. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα γίνει; Θα συνεχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας, να ανεχόμαστε μέτρα σε βάρος μας;».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ διευκρίνισε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν αντιστάσεις μόνο που δεν ήταν τέτοιες ώστε να εμποδίσουν αυτές τις εξελίξεις και συμπλήρωσε: «Πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Για τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων. Για τα κόμματα, την πλουτοκρατία, την ΕΕ, αλλά και τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται σήμερα απελευθέρωση από τη λογική των μονόδρομων, οργάνωση της αντίστασης, συσπείρωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων, συμμαχία με τους κομμουνιστές για την οργάνωση και της αντεπίθεσης». Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε τους εργαζόμενους να αλλάξουν βηματισμό, να πλήξουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με την ψήφο τους.

«Οι εργαζόμενοι αν είναι ευχαριστημένοι από αυτή την πολιτική τότε εντάξει - σημείωσε - αν όμως όχι, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Το ΚΚΕ αποφάσισε να ηγηθεί μιας εκστρατείας για να συζητήσει με το λαό το γενικό πολιτικό πρόβλημα, ταυτόχρονα θα είναι "παρών" στους καθημερινούς αγώνες. Απαιτείται όμως να απορριφθούν λογικές ταξικής συνεργασίας, χωρίς αναμέτρηση. Και με την ΟΝΕ και με τους εργάτες, και με το ΝΑΤΟ και με τους λαούς, δε γίνεται. Οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη μια μπάντα, αν γίνει αυτό τότε θα πετύχουμε βαθιές αλλαγές. Εμείς θα είμαστε πλάι σας ζητώντας τη στήριξή σας και την ενίσχυσή σας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ