Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκανδαλολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ έχουμε κανένα παράπονο. Τη ...δόση μας από σκανδαλολογία την πήραμε και χτες, ενώ θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι και σήμερα. Κάτι η αναμόχλευση των υποθέσεων Κόκκαλη και Μπουμπούλια από τον Κρουσταλάκη, κάτι τα μονοπύθμενα που έλεγε ο Ανωμερίτης, κάτι η υπόθεση του ΔΙΚΑΤΣΑ και ...κλείσαμε.

Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και υπονοούμενα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι «με τις τακτικές ποιου κόμματος εξυπηρετούνται ποια συμφέροντα», αλλά το «ποια συμφέροντα ΔΕΝ εξυπηρετούνται» από τις τακτικές και τις πολιτικές αμφοτέρων.

Σε τελική ανάλυση, κανένα «διαπλεκόμενο» δεν πρέπει να έχει παράπονο από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ολοι λίγο - πολύ «βολεύτηκαν», -καθένας ανάλογα με τις υποθέσεις του - και όλοι ελπίζουν να ξαναβολευτούν σε περίπτωση που γίνει κάποτε κυβέρνηση η ΝΔ.

Αλλωστε, δεν υπάρχει τίποτε πιο ασταθές από αυτού του είδους τις σχέσεις. Ολα αλλάζουν με χαρακτηριστική ευκολία, όταν αλλάζουν οι συνεννοήσεις και οι συμφωνίες.

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ακτοπλοϊκά εισιτήρια εισηγήθηκε, λέει, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομικών, υιοθετώντας (φυσικά) σχετικές προτάσεις των εφοπλιστών. Ολα αυτά μερικές βδομάδες πριν αρχίσει να φεύγει ο κόσμος για διακοπές. «Αρπαχτή» κανονικότατη, δηλαδή!

Η Νέα Δημοκρατία συμπράττει με τις εταιρίες που έχουν «μονοπύθμενα» και το ΠΑΣΟΚ με τις εταιρίες που έχουν κέρδη απύθμενα και μάλιστα με υποχρεωτικό χαράτσι.

Μετά θα ψάχνουν από πού ανεβαίνουν οι δείκτες του πληθωρισμού και δεν τους προκύπτουν τα νούμερα καθώς και το πώς προκύπτει η ακρίβεια. Φυσικά, θα καταλήξουν στο πάγιο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει το ύψος των μισθών και το μη μισθολογικό κόστος. Αντε, ίσως και ο... καιρός. Ερχεται καύσωνας ακούσαμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ