Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Ακόμα ένα αφιερωμένο στο δικομματισμό

Τα βολικά για το δικομματισμό συμπεράσματα και διλήμματα των προηγούμενων δημοσκοπήσεων ήρθε να επιβεβαιώσει και αναπαραγάγει με τη σειρά του το γκάλοπ της MRB.

Ακόμα μια φορά η ΝΔ «τρομάζει» με το μεγάλο προβάδισμά της, της τάξης του 8%, ακόμα μια φορά Σημίτης και Καραμανλής κονταροχτυπιούνται, ακόμα μια φορά αποσιωπάται η λαϊκή αγανάκτηση για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, που μένει στο απυρόβλητο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, που έγινε από τις 20 του Μάη μέχρι τις 3 του Ιούνη, σε δείγμα 2.000 ατόμων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 29,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, ο ΣΥΝ με 3,9%, το ΔΗΚΚΙ με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 2,4%, ενώ η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 18%. Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κ. Καραμανλής προηγείται ελαφρά με 40,1% έναντι 38,8% του πρωθυπουργού.

Στη λεγόμενη παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε θα κερδίσει τις εκλογές), η ΝΔ συγκεντρώνει 62% έναντι 25,1%, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το 38,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

Η δημοσκόπηση προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, νέο γύρο φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με προφανή στόχο την προπαγανδιστική διαχείριση των μηνυμάτων και συμπερασμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό». «Οι πολίτες ζητούν από εμάς την επίλυση των προβλημάτων τους, δεν την περιμένουν από τη ΝΔ», εκτίμησε.

«Η δημοσκόπηση της MRB, όπως και όλες οι έρευνες εδώ και δύο χρόνια, είναι πολύ καλή για τη ΝΔ και δείχνει ότι έχει παγιώσει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και υψηλές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες, ποιοτικούς και ποσοτικούς», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Γ. Σουφλιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ