Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γι' αυτό εμείς ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Μένουν δυο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ψηφίζουμε.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ!

ΚΚΕ, γιατί ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά δε θα επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να κάνουν τον κόσμο χειρότερο, και να τον κάνουν με την ψήφο μας, με την ανοχή μας, με τη συγκατάθεσή μας.

ΚΚΕ, για να μετατρέψουμε τις εκλογές σε πεδίο μιας νικηφόρας και ελπιδοφόρας μάχης, για να βγει από την κάλπη πεντακάθαρο το μήνυμα των αγώνων για το αύριο, για την αντίσταση, για την αντεπίθεση του λαού, ενάντια στο πρασινογάλαζο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της συντήρησης, της λιτότητας, της υποτέλειας.

ΚΚΕ, γιατί δε συμβιβαζόμαστε, δε συναινούμε, δε «ΣΥΝ-διαλεγόμαστε» με την εξουσία των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών, δεν επιτρέπουμε σε κάποιους να καπηλεύονται και να συκοφαντούν την Αριστερά, δε θα αφήσουμε να πουλούν σαν αριστερό «πρότυπο» τη λογική και την πρακτική των «αριστερών κατοικιδίων» της πλουτοκρατίας.

ΚΚΕ, γιατί δε θα επιτρέψουμε πια να μας εγκλωβίσει κανείς σε διλήμματα ψεύτικα, γιατί δεν υπάρχει «καλή» ή «κακή» αΔΗΚΚΙα, γιατί εμείς δε θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με το «καλό» ΠΑΣΟΚ, γιατί εμείς θα παραμείνουμε και μετά τις εκλογές στο πλευρό εκείνων, που γνώρισαν και το «κακό» και το «καλό» ΠΑΣΟΚ στις ουρές της ανεργίας και στα συλλαλητήρια για την ειρήνη.

***

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ.

Γιατί το Λαϊκό Μέτωπο που έχει ανάγκη ο τόπος έδωσε τις πρώτες του εξετάσεις και πέτυχε.

Στους αγώνες για το μεροκάματο, στην πάλη της αγροτιάς, στο κίνημα για την Παιδεία, στα οδοφράγματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο συναπάντημα των ανθρώπων του Πολιτισμού, οι κομμουνιστές ήταν εκεί.

Το Λαϊκό Μέτωπο ήταν εκεί και θα είναι και την επομένη των εκλογών. Οι κομμουνιστές ήταν στην πρώτη γραμμή. Εκεί που επί Οτσαλάν χτύπαγε η καρδιά του λαού, εκεί που τις 78 μέρες των βομβών οι σύντροφοι από τα παλιά ξανασυναντήθηκαν. Ηταν εκεί που γινήκαμε σύντροφοι με ανθρώπους, που ποτέ δεν το φανταστήκαμε και ποτέ δεν το φαντάστηκαν. Το ΚΚΕ ήταν στην αμερικανική πρεσβεία, όταν επέδραμε ο ευρω-ατλαντισμός, ήταν στην Ιονική όταν επέδραμε ο «εκσυγχρονισμός». Το ΚΚΕ ήταν στα σχολεία όταν εισέβαλαν οι ασφαλίτες. Ηταν και θα είναι πάντα μπροστά.

Ηταν, όμως, εκεί και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ. Οι κ.κ. Σημίτης και Καραμανλής μαζί χειροκρότησαν το «κήρυγμα» του Κλίντον τη μέρα που η Αθήνα τέθηκε σε καθεστώς αμερικανοκρατίας. Μαζί χειροκροτούν τους «ευρω-βομβαρδιστές» των Βαλκανίων. Μαζί ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο και τώρα συναγωνίζονται ποιος, μετά τις 10 Απρίλη, θα ξεπουλήσει γρηγορότερα και ό,τι άλλο απέμεινε. Μαζί διαπιστεύονται στα κιτάπια της ΟΝΕ, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των αφεντικών του ΣΕΒ και της Κομισιόν, δίνοντας υποσχέσεις ότι η «πράσινη» ΟΝΕ θα είναι πιο αδυσώπητη για τους εργαζόμενους από τη «γαλάζια» ΟΝΕ και το αντίστροφο. Ηταν, λοιπόν, κι αυτοί εκεί. Αλλά ήταν στην αντίπερα όχθη. Γι' αυτό ας γίνει η ψήφος μας κύμα, ας γίνει η παλίρροια του «δεν πάει άλλο», που θα μουσκέψει τα σχέδια του δικομματισμού.

***

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ.

Γιατί δεν πάει άλλο. Ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί διεκδικούμε, δικαιούμαστε, θα επιβάλουμε την «άλλη» πολιτική. Την πολιτική που με μοχλό το Λαϊκό Μέτωπο θα ορθώνεται κάθε μέρα και πιο καθαρά ως το αντίπαλο δέος απέναντι στην ομοιομορφία του δικομματισμού και των παραποτάμων του. Γιατί το μέτωπο των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των ιμπεριαλιστών και των «πρασινογάλαζων» υπηρετών τους είναι και θα αποδειχτεί ανίσχυρο μπροστά στο Μέτωπο του λαού.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ