Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τότε συμβιβάστηκε με τις πολιτικές εντολές...

«

Εκανα οκτώ χρόνια υπουργός και δεν έγινα υπάλληλος κανενός επιχειρηματία. Βρίσκουν και κάνουν οι βιομήχανοι», έτσι απάντησε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, και στην ερώτηση του δημοσιογράφου, ότι σήμερα συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, που έχουν αποκτήσει πλούτο, δίνουν εντολές στα πολιτικά γραφεία, για το πώς πρέπει να διαμορφώνουν την ελληνική ζωή.

Αυτά είπε ο κ. Τσοβόλας. Αλλά τι τα θέλει τώρα αυτά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ; Νομίζει ότι του κάνει καλό να θυμίζει στο λαό εκείνη την 8ετία; Εκτός κι αν πιστεύει - και το πιστεύει αφού είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές - ότι υπάρχουν «καλά» και «κακά» πλουτοκρατικά... τζάκια. Κάτι, άλλωστε θα του θυμίζει η φράση «νέα τζάκια» του κ. Τσοβόλα. Γιατί την υπηρέτησε την πολιτική υπέρ των «νέων τζακιών» ο κ. Τσοβόλας. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, όντας υπουργός επί οχτώ χρόνια, εφάρμοσε και αποδέχτηκε μια πολιτική που λειτούργησε προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. «Ασπάστηκε» και υλοποίησε τις πολιτικές επιλογές της τότε κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε πολλές και μεγάλες ρυθμίσεις χρεών βιομηχάνων και επιχειρηματιών προς όφελός τους και σε βάρος βεβαίως των κρατικών ταμείων. Η περίοδος για την οποία περηφανεύεται ο κ. Τσοβόλας είναι η περίοδος της εκπαραθύρωσης της νόμιμης διοίκησης της ΓΣΕΕ και των «προγραμμάτων σταθεροποίησης».

ΟΔ. Τσοβόλας, εκείνη την περίοδο (1981 - 88), συμφώνησε με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, σε όλο της το φάσμα, χωρίς να εκφράσει ποτέ την αντίδρασή του. Συμβιβάστηκε με τις πολιτικές εντολές των... «προνομιούχων», χωρίς έστω να διαφοροποιηθεί, χωρίς καν να σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού. Και το επαναλαμβάνουμε: Ο κ. Τσοβόλας ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που - όπως έλεγε ο ίδιος ο Α. Παπανδρέου - υπήρξε άξια κυβέρνηση της... φτωχολογιάς των «νέων τζακιών»!


Π.Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ