Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος πολύτιμη

Ημάχη της ψήφου δεν έχει τελειώσει. Ακούραστα συνεχίζουμε και για την τελευταία ψήφο. Είναι πολύτιμη για το Κόμμα, για το κίνημα. Και επίσης ένταση της δουλιάς στους ετεροδημότες. Εκεί που τα κόμματα του δικομματισμού επιδιώκουν, δίνοντας «τζάμπα» εισιτήρια, να «εξαγοράσουν» τζάμπα ψήφους.

Καμιά ψήφο δεν πρέπει ν' αφήσουμε να χαθεί από το ΚΚΕ, γιατί τότε θα είναι χαμένη για το λαό. Ακόμη και στο τελευταίο χωριό και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, είναι πολύτιμη, έχει τη σημασία της για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα μετρήσει διπλά, ως ψήφος καταδίκης του δικομματισμού και ενίσχυσης του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής αντιπολίτευσης, του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης. Δε μετράνε μόνο οι βουλευτικές έδρες. Βεβαίως, αν κανένα από τα δυο κόμματα των ισχυρών επιχειρηματιών δε συγκεντρώσει πλειοψηφία εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση, ή συγκεντρώσει ισχνότατη τέτοια πλειοψηφία, με την ταυτόχρονη υπερψήφιση του ΚΚΕ, θα γίνει το αποφασιστικό βήμα στη δυναμική της ανάπτυξης των κοινωνικοπολιτικών αγώνων του λαού, της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου, αφού θα συντελούνται διεργασίες παραπέρα αποδυνάμωσης του δικομματισμού.

Και η τελευταία ψήφος στο ΚΚΕ είναι πολύτιμη. Γιατί στη διαμόρφωση συσχετισμών στη Βουλή επιδρά και ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, που οι νοσηρής σύλληψης διατάξεις του μπορούν να οδηγήσουν σε εκλογή κομμουνιστών βουλευτών και στις πιο «απρόσμενες» περιφέρειες, κυρίως με τους μηχανισμούς της Γ΄ κατανομής εδρών και της διαβόητης «εξομάλυνσης», στις οποίες επίσης πρέπει να ενισχύεται το ΚΚΕ.

Αν και μένουν μόνο δυο μέρες για ν' ανοίξουν οι κάλπες, οι σειρήνες των επιτελείων της πλουτοκρατίας ηχούν με μεγαλύτερη ένταση στον ένα και μοναδικό σκοπό: Να συγκεντρώσουν και τα δυο κόμματά τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό και ποσοστό ψήφων, σε συνδυασμό με την ανάδειξη ισχυρής, για τα συμφέροντά τους, κυβέρνησης. Θέλουν την επομένη των εκλογών να σηματοδοτήσουν τη νίκη τους στηριγμένη στην πιο ευρεία λαϊκή συναίνεση. Θέλουν να κάνουν το λαό υποχείριο της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Και τα δυο κόμματα της ελληνικής ολιγαρχίας δεν πρόκειται να σταματήσουν έως την ώρα της κάλπης το έργο της υφαρπαγής μέσω των εκβιασμών και της κινδυνολογίας, με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, δεν έχει σημασία. Αλλωστε, τα ψεύτικα διλήμματα στο μεταξύ τους συναγωνισμό για τον καλύτερο διαχειριστή, συνοδευόμενα με τις ανέξοδες υποσχέσεις προς τους «πληβείους», ως δολώματα για να «τσιμπούν» ψήφους, είναι το δείγμα μιας τακτικής που δεν πρόκειται να διστάσει μπροστά σε τίποτα αυτές τις μέρες, ούτε στην εξαχρείωση, ούτε σε διάφορες μορφές εξαγοράς συνειδήσεων, προκειμένου να στριμώχνει τους απλούς ανθρώπους του μόχθου στη στρούγκα του δικομματισμού.

Θα τους κάνει ο λαός το χατίρι να ξαναπανηγυρίζουν σε βάρος του το βράδυ των εκλογών; Θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία, από τους λαϊκούς ανθρώπους, να ορθώσουν το μπόι τους, να αποκαλύψουν τη δύναμη της αφυπνισμένης λαϊκής συνείδησης ενάντια στα κόμματα της κοινωνικοπολιτικής τους καταπίεσης; `Η θα σπάσουν τον ήχο των σειρήνων με την αποφασιστική ενίσχυση της δικής τους φωνής υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ; Καμιά επανάπαυση λοιπόν μέχρι την κάλπη. Επαγρύπνηση λαϊκή οδεύοντας προς το νήμα για να σιγουρέψουμε την καταδίκη τους, να γίνουν ανίσχυροι, με ισχυρή την αντιπολιτευτική φωνή και δράση του λαού. Με τη σιγουριά της προοπτικής του αντίπαλου στην πλουτοκρατία δέους. Με την ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί είναι η πιο κερδισμένη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ