Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανθρωποι του θεάτρου στηρίζουν ΚΚΕ

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, εργάτες του Θεάτρου, της τέχνης και του πολιτισμού, δηλώνουν τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ, στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 9ης του Απρίλη. Δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ γιατί αντιστέκεται, γιατί μάχεται, γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων της δουλιάς και του τόπου.

Λάζαρος Ανδρέου, ηθοποιός: «Δεν είμαστε εμείς που βγάλαμε από την καρδιά μας την πατρίδα μας και την πετάξαμε βόμβα πάνω σε φίλους λαούς. Δεν είμαστε εμείς που στείλαμε ταπεινωμένη την πατρίδα μας να επαιτεί έξω από τις επιβλητικές μεγαλοδύναμες Μητροπόλεις. Δεν είμαστε εμείς που θα προσφέρουμε τα όνειρά μας, το ψωμί μας, το πνεύμα μας και το αίμα των αγώνων μας για γεύμα στους Μινώταυρους του αδίσταχτου συντηρητισμού. Και πάντως δε θα γίνουμε μελαγχολικοί παρατηρητές μιας ψηφοφορίας - αυτοχειρίας υπέρ του συντηρητισμού, για να βλέπουμε μετά τους χωρίς κρίση αυτόχειρες να κλαίνε στο κατώφλι της αιτίας της αυτοχειρίας τους. Γι' αυτό στηρίζουμε, ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ».

Γιάννης Πρόιος, σκηνογράφος: «Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί νομίζω ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η άνοδος της Αριστεράς αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους ανθρώπους που έχουν πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής τους. Μια Αριστερά με μειωμένη δύναμη, στις μέρες που έρχονται, καθιστά μια κοινωνία επικίνδυνη και απάνθρωπη».

Ελένη Πίττα, σκηνοθέτης: «Στηρίζω το ΚΚΕ, για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Γιατί το ΚΚΕ επαγρυπνεί πάντα. Ο,τι συμβαίνει είναι εκεί για να το εξετάσει, να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει και την κοινωνία, προκειμένου να αποτρέψει τις όποιες αρνητικές εξελίξεις».

Ελένη Μακίσογλου, ηθοποιός: «Οι ηθοποιοί είμαστε προλετάριοι από τη φύση της δουλιάς μας. Αν σκεφτείς ότι είμαστε στο ΙΚΑ και κολλάμε βαρέα και ανθυγιεινά. Επομένως πού αλλού μπορούμε να ανήκουμε και τι άλλο πέρα από το ΚΚΕ μπορούμε να ψηφίσουμε;».

Ρούλα Παντελίδου, ηθοποιός: «Μεγαλώνοντας και ταξιδεύοντας, -διότι έκανα πάρα πολλά ταξίδια με ένα φανταστικό καράβι-, βρέθηκαν πάρα πολλές σειρήνες στο δρόμο μου, αλλά δε ζήτησα ούτε να μου βουλώσουνε τα αυτιά, ούτε να με δέσουνε. Για να έχω γνώμη και να ακούω και να βλέπω και να αφουγκράζομαι. Οπότε αυτό που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Ανήκω στο ΚΚΕ. Ψηφίζω ΚΚΕ»

Γιάννης Σιώπης, ηθοποιός: «Είμαι με το ΚΚΕ, γιατί είμαι καλλιτέχνης. Γιατί κατάγομαι από αγροτική περιφέρεια και έχω περάσει πολύ δύσκολα χρόνια. Με το ΚΚΕ συμπορεύτηκαν μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου όπως ο Μάνος Κατράκης, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος που είχα την τύχη να τους συναντήσω και οι οποίοι σφράγισαν καταλυτικά τις πολιτικές μου επιλογές. Ο κόσμος της δουλιάς, δεν μπορεί να διαγράψει την πλούσια αγωνιστική του ιστορία γι' αυτό και δεν μπορεί - δεν πρέπει, να στηρίζει συντηρητικά κόμματα».

Αννα Σιταρίδου, ηθοποιός: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο παραμένει πιστό στις απόψεις του, οι οποίες πάντα και κυρίως τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνονται. Γιατί παλεύει για τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων και των εργαζομένων. Γιατί έχει σωστή άποψη για τον πολιτισμό».

Θανάσης Κεραμίδας, ηθοποιός: «Το ΚΚΕ εκφράζει τα ιδεολογικά και πολιτικά μου πιστεύω. Είναι το κόμμα που εναντιώνεται στη ληστρική επιδρομή του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, που έχει ως στόχο την οικονομική και ηθική εξαθλίωση των λαών. Που εναντιώνεται στην απαξίωση της εργασίας και στη θεοποίηση του κέρδους, άνομου και αεριτζίδικου ως μοναδικής και υπέρτατης ανθρώπινης αξίας. Που εναντιώνεται στην αμερικανο-ΝΑΤΟική τρομοκρατία των όπλων και στην επιβολή της μονοκρατορίας των ισχυρών, αφανίζοντας λαούς σε μια νύχτα. Ψηφίζω ΚΚΕ για έναν κόσμο δικαιότερο, για μια κοινωνία συνεκτικότερη, της εργασίας, της παιδείας, του πολιτισμού, της ελευθερίας και της ειρήνης».

Δημήτρης Αραμπατζόγλου, ηθοποιός: «Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί το ένιωσα να στέκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων. Γιατί ήταν στην πρώτη γραμμή της αντίστασης ενάντια στα Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά στρατεύματα. Γιατί σήμερα ο πατριωτισμός που το ΚΚΕ έχει κάνει λάβαρό του, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση. Γιατί ψηφίζοντας ΚΚΕ θα είμαι σίγουρος ότι μετά τις εκλογές της 9ης Απρίλη, η ψήφος μου δε θα χρησιμοποιηθεί για στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, γιατί πιστεύω ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ θα συμβάλω στο μεγάλο αριστερό πόλο».

Κώστας Χαλκιάς, ηθοποιός: «Ψηφίζω ΚΚΕ. Για τη συνέχιση της αντίστροφης πορείας του ανθρώπου να γίνει άνθρωπος, που ξεκίνησε από τα παράλια της αρχαίας Ιωνίας με τη γέννηση της διαλεκτικής, όπως αναφωνεί στον "Επίκουρό του" ένας μεγάλος δάσκαλος του γένους ο Χ. Θεοδωρίδης. Για την παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση και την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού, μοναδική σωτηρία για τον άνθρωπο και τον πλανήτη γη».

Διονύσης Καλός και Σοφία Λάπου, ηθοποιοί: «Στηρίζουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ επειδή πάντοτε στάθηκε αρωγός στους αγώνες των ηθοποιών, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ