Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συγκρουστούμε με τις επιλογές του κεφαλαίου

Στο δημόσιο ΙΕΚ Χαϊδαρίου περιόδευσε χτες ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Οι συνέπειες που επωμίζονται χιλιάδες νέοι από την κυβερνητική πολιτική και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ήταν ο κύριος άξονας της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, στο δημόσιο ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

Παρά τους «φόβους» του διευθυντή του ΙΕΚ κ. Κόλια, αλλά και του κ. Σαπουντζόγλου εκ μέρους του ΟΕΕΚ για τυχόν πρόκληση δυσλειτουργίας στις διδακτικές ώρες και τις αντιρρήσεις τους σχετικά «με την απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων σε σχολικό χώρο», οι σπουδαστές του ΙΕΚ εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον όχι μόνο για την πολιτική κατάσταση, αλλά και για τις συνέπειες που θα έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

«Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να έχετε πτυχία με αντίκρισμα, για να κατοχυρώσετε τα εργασιακά σας δικαιώματα. Εδιωξαν 70.000 μαθητές από το Λύκειο και τους έσπρωξαν στα ΤΕΕ, ΙΕΚ. Είναι αυτοί οι νέοι που με πολλές χιλιάδες νέους ακόμα μοιράζονται δουλιές του ποδαριού, χωρίς κοινωνική ασφάλιση για ένα κομμάτι ψωμί», είπε ο Ν. Σοφιανός απευθυνόμενος στους σπουδαστές.

Στη συνέχεια επισήμανε στους σπουδαστές να προσέχουν «να μην σας παραμυθιάζουν οι προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις. Αλλους τους βλέπετε από μακριά και εμάς από κοντά. Θα μας δείτε και μετά τις εκλογές. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα ποιος είναι συνεπής και κοντά στους αγώνες σας».

Σχετικά με το άνοιγμα του ΚΚΕ και την ανάγκη για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, υπογράμμισε ότι «απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να συγκρουστούμε με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να συγκρουστούμε με τις επιλογές που σας θέλουν ανέργους, σας "προσφέρουν" φτηνή κατάρτιση, αβέβαιο μέλλον. Να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση. Οι κυβερνήσεις πιέζονται, μόνο όταν βγαίνουμε στο δρόμο. Αν δεν ξυπνήσει ο κόσμος, αυτοί που κυβερνάνε είτε είναι μπλε είτε πράσινοι θα συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται».

Για την προεκλογική πολιτική που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι οι νέοι και ο λαός πρέπει να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό. «Δεν είναι τυχαίο ότι δεν μπήκαμε στη λογική των πανάκριβων τηλεοπτικών σποτ. Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα. Είναι συνέπεια, αγώνας, διεκδίκηση. Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή είναι η φωνή σου. Η ψήφος στο Κόμμα θα γυρίσει προς το δικό σας συμφέρον», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ