Σάββατο 22 Ιούλη 2023 - Κυριακή 23 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συνθήκες εξόντωσης για τους πυροσβέστες

Εξουθενωμένοι οι ήρωες αυτών των ημερών

INTIME NEWS

Εξουθενωμένοι οι ήρωες αυτών των ημερών
Κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τη μάχη αυτές τις μέρες οι πυροσβέστες, με εξουθένωση από τις ατέλειωτες βάρδιες λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, με υπερεργασία και στέρηση ρεπό και αδειών.

Δεν είναι λίγα μάλιστα τα συμβάντα που πυροσβέστες μεταφέρονται στο νοσοκομείο από εξάντληση ή γιατί τα πνευμόνια τους δεν αντέχουν άλλο τον καπνό, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Οπως έγινε γνωστό, αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα 23 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνη (πυρκαγιά Δερβενοχωρίων) στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και ακόμη 3 υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφρά εγκαύματα. Για άλλη μια φορά, δε, πυροσβέστες έκαναν πολύωρα ταξίδια από την επαρχία για να έρθουν στην Αττική και να ριχτούν στο έργο της κατάσβεσης μένοντας για ώρες στα μέτωπα της φωτιάς.

Ακόμα ένας πυροσβέστης, 50 χρόνων, υπέστη την περασμένη Πέμπτη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την ώρα που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πολεμικής Αεροπορίας. Η ένταση της εργασίας μπορεί να προκαλέσει και φαινόμενα όπως πριν από λίγες μέρες, με τον ξαφνικό θάνατο του 55χρονου πυροσβέστη στη Β. Ελλάδα.

Είναι, δε, προκλητικό ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των πυροσβεστών που να ρυθμίζει ότι θα εργάζονται συγκεκριμένες ώρες. Μάλιστα, σε ένα τέτοιο επάγγελμα, με αδιαμφισβήτητους κινδύνους, το προσωπικό δεν εντάσσεται στην κατηγορία των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ)!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ