Σάββατο 22 Ιούλη 2023 - Κυριακή 23 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Ερντογάν - Μητσοτάκης μίλησαν για αποστρατιωτικοποίηση

Το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών θέτει ανοιχτά η τουρκική κυβέρνηση, αποτυπώνοντας τους επικίνδυνους δρόμους που έχει ανοίξει το ευρωατλαντικής κοπής παζάρι στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Ερντογάν, μιλώντας την Παρασκευή με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το έθεσε και στον ίδιο τον Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ διαβεβαίωσε ότι και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το βάζει στον Ελληνα ομόλογό του.

Είπε συγκεκριμένα για την αποστρατιωτικοποίηση ότι «αυτό το συζητήσαμε ξεκάθαρα με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Εννοώ το θέμα της στρατιωτικοποίησης αυτών των νησιών. Αλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών μου μίλησε με τον συνομιλητή του για το θέμα, μιλάει και θα μιλήσει για αυτά».

Συνέχισε: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας, ο κ. Χακάν, συναντά τον συνομιλητή του και οι σχέσεις του συμβούλου μου Τσαγατάι Κιλίτς (σ.σ. ο νέος σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Ερντογάν) με τον ειδικό εκπρόσωπο του Μητσοτάκη (σ.σ. η Αννα - Μαρία Μπούρα, διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού) θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε γρήγορα», εμφανίστηκε βέβαιος για την ικανοποίηση της τουρκικής διεκδίκησης.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σχολίαζαν σχετικά ότι «ζητήματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας ούτε ετέθησαν στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους ούτε θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο συζήτησης», διαβεβαιώσεις που κάθε άλλο παρά πείθουν την ώρα που ξεκάθαρα έχει ανοίξει η «ατζέντα» του παζαριού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ