Σάββατο 22 Ιούλη 2023 - Κυριακή 23 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με υπόσχεση συνέχισης του αγώνα τίμησαν τον Σωτήρη Πέτρουλα

Καταθέσεις στεφανιών στο σημείο που δολοφονήθηκε από την ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και τον Φοιτητικό Σύλλογο ΑΣΟΕΕ

Τη μνήμη του Σωτήρη Πέτρουλα τίμησε την Παρασκευή, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του, 58 χρόνια πριν, αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, που κατέθεσε στεφάνι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά. Παρούσα στην κατάθεση ήταν η συγγενής του Δήμητρα Πέτρουλα.

Εκεί, ο Νίκος Καραγιάννης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και επικεφαλής της Ιδεολογικής του Επιτροπής, αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, με τις μεγάλες λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, τα «Ιουλιανά», σε εκείνη τη μέρα του Ιούλη του 1965, όταν ο Σωτήρης Πέτρουλας, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, έπεφτε νεκρός. «Ο Σωτήρης Πέτρουλας δεν ήταν ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», σημείωσε και αναφέρθηκε στην καταγωγή του από οικογένεια κομμουνιστών πρωτοπόρων αγωνιστών, που έδρασαν στις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και 41 μέλη της δολοφονήθηκαν την επταετία '43 - '50. Αναφερόμενος στην αγωνιστική πορεία του 23χρονου φοιτητή της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (ΑΣΟΕΕ), τόνισε ότι «από το παράδειγμα το δικό του και χιλιάδων ακόμα αγωνιστών διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε στον πρωτοπόρο αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Γιατί τα όνειρα και τα "θέλω" μας κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, μαζί με τον εργαζόμενο λαό». «Τιμάμε τον Σωτήρη Πέτρουλα και όλους όσοι έπεσαν στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση. Τους δίνουμε όρκο τιμής πως η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε, μέχρι την ώρα που θα δικαιωθούν τελικά οι θυσίες τους, γιατί αυτός ο κόσμος όχι μόνο πρέπει αλλά μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει», σημείωσε μεταξύ άλλων.


Στεφάνι κατέθεσε την Παρασκευή το μεσημέρι και ο Φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ που ονομάζεται «Σωτήρης Πέτρουλας». «Τιμάμε στην πράξη τον Σωτήρη Πέτρουλα με τους καθημερινούς μας αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Εμπνεόμαστε και παλεύουμε μέσα από τον Φοιτητικό μας Σύλλογο με συλλογικές διαδικασίες για σπουδές, δουλειά, ζωή με δικαιώματα», σημειώνεται στο ψήφισμα του Συλλόγου που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ, Π. Σπηλιόπουλο. Στεφάνι κατατέθηκε και από τον Φοιτητικό Σύλλογο Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ