Σάββατο 22 Ιούλη 2023 - Κυριακή 23 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον δημιουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο δημιουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης, αφήνοντας πίσω του μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, όπως «Μην κλαις», «Πλατεία Βάθης», «Τα βεγγαλικά σου μάτια», «Καμιά φορά» και τόσα άλλα.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Μ. Μπουρμπούλη σημειώνοντας:

«Αποχαιρετούμε τον σπουδαίο στιχουργό και ποιητή - συγγραφέα Μιχάλη Μπουρμπούλη, ο οποίος υπήρξε λάτρης της λογοτεχνίας από παιδί και πίστευε ότι κάποιος πρέπει να πάει πολύ βαθιά μέσα στην ποίηση για να αφομοιώσει δημιουργικά τα αποστάγματά της.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης εξέδωσε ποιητικές συλλογές και παράλληλα στράφηκε στη στιχουργική χαράζοντας δικούς του δρόμους, ενώ και μόνο τα έξοχα "Λαϊκά Προάστια" να είχε γράψει, θα αρκούσε για να έχει τη δική του ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Γράφοντας και άλλους εξαιρετικούς στίχους, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες και ερμηνευτές και κατάφερε μέσω των τραγουδιών του να εκφράσει με ουσιαστικά, αληθινά και γεμάτα μνήμες λόγια, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν και παλεύουν κάτω απ' όλους τους καιρούς στις λαϊκές γειτονιές.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ