Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με συνδικαλιστές της Χημικής Βιομηχανίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας της CGT, Εμανουέλ Λεπινέ, και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου, το οποίο είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η συζήτηση αφορούσε τον μεγάλο αγώνα που δίνουν τα εργατικά σωματεία και ο λαός της Γαλλίας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Μακρόν.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας έχει ήδη γράψει Ιστορία, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αντίθετα αποτελεί παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα και τον λαό.

Είναι σημαντικό ζήτημα - συνέχισε - να βγάζει η εργατική τάξη συμπεράσματα από τους αγώνες και να ενισχύει έτσι την πάλη της ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές της. Παρουσίασε αντίστοιχα παραδείγματα από τους μεγάλους αγώνες για το Ασφαλιστικό που έγιναν στην Ελλάδα, καθώς αν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τα όρια στα 67, βγήκαν συμπεράσματα, μαζικοποιήθηκαν και δυνάμωσαν τα συνδικάτα, ενισχύθηκαν το ΠΑΜΕ και οι φοιτητικοί σύλλογοι, γεγονός που φαίνεται σήμερα, στις μεγάλες απεργίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά τους οι Γάλλοι συνδικαλιστές στάθηκαν μεταξύ άλλων στην αποφασιστικότητα των συνδικάτων να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κόντρα στην καταστολή. Υπογράμμισαν δε πως γνωρίζουν ότι ο αγώνας τους μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη και νιώθουν μεγάλη ευθύνη γι' αυτό.

Αναφέρθηκαν επίσης στη διεθνή αλληλεγγύη που έχουν δείξει συνδικάτα - μέλη της ΠΣΟ σε όλο τον κόσμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΜΕ, το οποίο ευχαρίστησαν για τη στάση του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ