Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
«Στο πόδι» ενάντια σε δυο νέες προσπάθειες για έξωση

«Στο πόδι» βρέθηκαν την Πέμπτη για μια ακόμα φορά σωματεία και φορείς, για να αποτρέψουν δυο νέες προσπάθειες έξωσης βιοπαλαιστών από την κατοικία τους.

Στον Αγιο Παντελεήμονα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» απέτρεψαν την έξωση αυτοαπασχολούμενου από το σπίτι του, το οποίο πλειστηριάστηκε από fund. Πρόκειται για πρώην ιδιοκτήτη σχολής χορού, τη λειτουργία της οποίας αναγκάστηκε να αναστείλει το διάστημα της πανδημίας. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει χωρίς εισόδημα, τα χρέη να αυξηθούν, να βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολία να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου και τελικά το σπίτι του να πλειστηριαστεί από fund.

Είναι «μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας» που αντιμετωπίζουν την επίθεση των τραπεζών, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις από τα σπίτια όπου κατοικούν, τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Κάθε γειτονιά πρέπει να γίνει κάστρο του αγώνα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με αγώνα και αλληλεγγύη», υπογράμμισε. «Πριν λίγες μέρες ήμουν εγώ απέναντι στο σύστημα. Τώρα ξέρω ότι είναι και όλος αυτός ο κόσμος απέναντι σε αυτό το σύστημα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την άμεση κινητοποίηση των φορέων.

Στο Παλαιό Φάληρο, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και φορείς των Νότιων Συνοικιών έβαλαν φρένο σε προσπάθεια έξωσης. Σε σπίτι όπου κατοικούν δύο γυναίκες, η ιδιοκτήτρια μαζί με την ηλικιωμένη και ασθενή μητέρα της, εμφανίστηκε μεταφορική εταιρεία και επιχείρησε να αδειάσει το διαμέρισμα.

Στο σημείο βρέθηκαν φορείς των Νότιων Συνοικιών, ο Νίκος Γαρδίκης, δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, και η Εφη Χαλιού, επίσης υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα με το Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ