Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας!»

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Μασσαλία

Διαδηλωτές σε όλη την παραλιακή λεωφόρο
Διαδηλωτές σε όλη την παραλιακή λεωφόρο
Στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με τον Γιάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση, μεταφέροντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου γέμισε με σχεδόν 300.000 διαδηλωτές.

Στον καθεδρικό ναό της πόλης αναρτήθηκε γιγαντοπανό, που έλεγε «Γενική Απεργία, όχι στο 49.3!» (το αντιδραστικό άρθρο του γαλλικού αστικού Συντάγματος στο οποίο κατέφυγε η κυβέρνηση Μακρόν για να παρακάμψει την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση, όπου «δεν της έβγαιναν τα κουκιά»...).

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην πόλη, οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στις δεξαμενές πετρελαίου της Φος (περίπου 40 λεπτά από τη Μασσαλία), σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς, τους οποίους η κυβέρνηση απειλούσε με επιτάξεις.

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους στη διαδήλωση της Μασσαλίας, ο Γ. Τασιούλας τόνισε:

«Είμαστε στο πλευρό σας, είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνετε. Ο αγώνας που δίνετε είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για τη ζωή, είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργατών.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση
Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας το όργιο καταστολής από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τις συλλήψεις που έχουν γίνει στην Ενέργεια. Οσο κι αν προσπαθούν, οι εργάτες δεν θα κάνουν πίσω, οι εργάτες θα νικήσουν.

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα από τους αγώνες που δίνονται και στη χώρα μας, από τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας. Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα το βλέπουμε και σήμερα εδώ.

Οι κυβερνήσεις μετράνε τη ζωή μας στη ζυγαριά κόστους - οφέλους. Μας βάζουν μπροστά στο δίλημμα: 'Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. Απαντάμε: Ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να σώσει τον λαό, και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο, και πρέπει να δυναμώσει αυτός ο αγώνας παντού.

Ζήτω οι εργαζόμενοι της Γαλλίας που αγωνίζονται!

Ζήτω οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται!

Είμαστε οι πολλοί και εμείς θα νικήσουμε!».


Μετά την πόλη η διαδήλωση μεταφέρθηκε στη Φος, έξω από τις δεξαμενές πετρελαίου

Copyright 2023 The Associated

Μετά την πόλη η διαδήλωση μεταφέρθηκε στη Φος, έξω από τις δεξαμενές πετρελαίου

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ