Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο, που τραβάει μπροστά την κοινωνία!

Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς
Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς
Νωρίτερα, την ίδια μέρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στον άδειο από τρένα, λόγω της απεργίας, Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μον Παρνάς, έναν από τους μεγαλύτερους της Γαλλίας. Και εκεί οι απεργοί σιδηροδρομικοί υποδέχθηκαν θερμά τον Δημήτρη Κουτσούμπα, με χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως, «Δεν αφήνουμε τίποτα να χαθεί, τα παίρνουμε πίσω όλα», και «Ενισχύουμε την απεργία, μπλοκάρουμε την οικονομία», αλλά και αγωνιστικά τραγούδια με στίχους όπως «Παλέψαμε για να την κατακτήσουμε (την Κοινωνική Ασφάλιση), θα παλέψουμε για να τη διατηρήσουμε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση των απεργών στα Γαλλικά, μεταφέροντας «την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας». Με τον ίδιο τρόπο, μιλώντας στα Γαλλικά, τελείωσε την ομιλία του, σημειώνοντας ότι «είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,


Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, η πολύμορφη και μαχητική δράση σας εδώ και μήνες, δείχνουν για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο και να φέρει στο προσκήνιο τους πραγματικούς δημιουργούς του πλούτου.

Η πάλη σας ανάγκασε την κυβέρνηση Μακρόν να πετάξει κάθε ψεύτικο προσωπείο και να δείξει το πραγματικό, αντεργατικό πρόσωπο του εχθρικού αστικού κράτους. Νομοθετούν κόντρα στη θέληση του λαού, αξιοποιώντας τα νομικά και συνταγματικά όπλα της εξουσίας του κεφαλαίου. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, απειλούν αγωνιστές συνδικαλιστές, τρομοκρατούν τον λαό, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Αποδεικνύουν ότι η "δημοκρατία" τους σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς και υπάρχει μόνο για να υπηρετεί τα κέρδη τους.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πιάνει όμως. Εχουν γίνει όλα κουρελόχαρτα μπροστά στην αποφασιστικότητα του αγωνιζόμενου γαλλικού λαού. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μαρτυρούν την αδυναμία και τον φόβο τους.

Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι δεν αποτελεί λύση η λογική του "μικρότερου κακού", που αποτέλεσε τη "σημαία" διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία. Εδωσε ώθηση στην αντεργατική επίθεση, ενώ όχι μόνο δεν έφραξε τον δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά αντίθετα την ενίσχυσε περαιτέρω.

Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον - κάθε φορά - κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές επιλογές, να αλλάξουν πραγματικά οι πολιτικοί συσχετισμοί, να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αδιέξοδη πορεία.

Σήμερα, που η πρόοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας επιτρέπει να δουλεύουμε λιγότερες ώρες ημερήσια, λιγότερα χρόνια στη ζωή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα 64, όπως προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης Μακρόν ή μέχρι τα 67, όπως προβλέπει ο νόμος που πέρασε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της δήθεν "αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και τότε η ελληνική εργατική τάξη βρέθηκε μαζικά στις απεργίες και στους δρόμους. Το ίδιο κάνει και τις τελευταίες βδομάδες, που ξεχειλίζει η οργή για ένα έγκλημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φλεβάρη, εξαιτίας της απουσίας των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Ολα στον βωμό του κέρδους.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα με σύνθημα "ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ `Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ". Αυτό είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώνας δίνει ηχηρή απάντηση ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται νέες θυσίες.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!».

Μετά τον χαιρετισμό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με απεργούς, οι οποίοι του χάρισαν μια σημαία του συνδικάτου τους.

Ξεχωριστή στιγμή και όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας της αντιπροσωπείας του Κόμματος στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι συνδικαλιστές έδειξαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα το μνημείο που έχει στηθεί στον σταθμό, στο σημείο που τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παραδόθηκαν, στις 25 Αυγούστου του 1944, στους ένοπλους εργάτες του Παρισιού σηματοδοτώντας την απελευθέρωση του Παρισιού.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ