Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Σ' αυτές τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο όλων των αριστερών ανθρώπων πρέπει να γράφει ΚΚΕ

Οι εκλογές πλησιάζουν. Για μια ακόμη φορά, ο λαός θα μπει μπροστά σε πραγματικά αλλά και ψεύτικα διλήμματα. Ηδη, οι μηχανισμοί του συστήματος με μαεστρία στήνουν τις παγίδες για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και να τους εγκλωβίσουν για μια ακόμα τετραετία στον καπιταλιστικό «παράδεισο». Στη φτώχεια, στην ανεργία, στην υποαπασχόληση - με μια κουβέντα στη χαμοζωή.

Κανείς από τους μνηστήρες δεν αναφέρεται στα αίτια της ακρίβειας, που κατατρώει μισθούς και συντάξεις. Κανείς δεν αναφέρεται σε αυτή καθαυτή την ουσία του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά την ανεργία και την εξαθλίωση.

Αλλος με ψευτοεπιδόματα που εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό πριν καλά καλά καταβληθούν και άλλος με ανέξοδα συνθήματα, όπως «δικαιοσύνη για όλους», προσπαθούν ξανά να ξεγελάσουν τον λαό.

Ανάμεσα στους υποψήφιους σωτήρες υπάρχουν και άλλοι που έχουν διαφορετικό «πανωφόρι», αλλά είναι αυτοί που μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, ξεπούλησαν τη χώρα μας στους δανειστές και οδήγησαν τον λαό στη φτωχοποίηση.

Και τα τρία μεγάλα κόμματα είναι εξίσου συνυπεύθυνα για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, για τους αντεργατικούς νόμους, για τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, για τους πλειστηριασμούς. Δεν υπάρχει για κανέναν άλλοθι, γιατί όλοι έσκυψαν υπάκουα το κεφάλι στις εντολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ολοι έδωσαν «γην και ύδωρ» στους ΝΑΤΟικούς εταίρους. Οι βάσεις στο έδαφος της χώρας μας πολλαπλασιάστηκαν και όλοι τους όχι μόνο σιγοντάρουν αλλά και συμμετέχουν στην επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ, αποκρύπτοντας από τον λαό τους κινδύνους αυτής της πολιτικής.

Αρα, σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να υπάρχουν διλήμματα. Σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν ότι έχει και μνήμη και αξιοπρέπεια και δεν χρειάζεται σωτήρες.

Γιατί ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον λαό! Γιατί όλοι πια ξέρουν ότι υπάρχει ένα κόμμα που στάθηκε δίπλα τους σε όλες τις απανωτές κρίσεις. Που στάθηκε ακλόνητο μετερίζι και μπροστάρης στους αγώνες. Που είναι εγγύηση ότι και στο μέλλον θα είναι δίπλα τους και δεν θα κάνει κωλοτούμπα στην πρώτη δυσκολία.

Το κόμμα αυτό είναι το ΚΚΕ και η ψήφος στο κόμμα της εργατιάς είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη. Αντίθετα, χαμένη είναι η ψήφος που δίνεται σε όλους αυτούς που υπηρετούν το σύστημα, με το ένα ή το άλλο χρώμα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν όλοι οι αγωνιστές της αριστεράς στο ίδιο μετερίζι, ο καθένας με τις αντιλήψεις του, τις επιφυλάξεις, τις διαφωνίες. Να μη δώσουμε τη χαρά στους ταξικούς μας εχθρούς, να επιχαίρονται για την πολυδιάσπαση και την αδρανοποίησή μας. Να μην τους χαρίσουμε ούτε μια αποχή ούτε ένα λευκό.

Σ' αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο όλων των αριστερών πρέπει να γράφει ΚΚΕ. Οι εκλογές αυτές ας είναι η απαρχή (για όσους ακόμα δεν το έχουν κάνει) της συμπόρευσης. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΚΚΕ, για να δώσουμε δύναμη στους αγώνες και ελπίδα στον χειμαζόμενο λαό και τη νεολαία μας.


Βαγγέλης ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ
Αντιδήμαρχος στον δήμο Πατρέων, Γιατρός - γαστρεντερολόγος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο έμπειροι, συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια(3/6/2019)
Βαλανάς Στέλιος(23/1/2015)
Χωρίς επανάπαυση(18/9/2007)
Ούτε λεπτό χαμένο(20/2/2004)
Εξασφάλισε το εκλογικό δικαίωμά σου(18/6/2002)
Εξασφάλισε το εκλογικό δικαίωμά σου(14/6/2002)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ