Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινή πάλη σε Ελλάδα και Γαλλία ενάντια σε κυβερνήσεις, κεφάλαιο και ΕΕ

Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Unite CGT» παραχώρησε ο Γ. Πέρρος

Ο αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας είναι και αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων, γιατί έχουν κοινούς αντιπάλους τις κυβερνήσεις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ΕΕ, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Unite CGT» και τον δημοσιογράφο Raphail Da Silva.

Ο Γ. Πέρρος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα.

Μεταφέροντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους απεργούς, ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι «θέλουμε να δυναμώσουν η ενότητα και ο συντονισμός της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα και πανευρωπαϊκά».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η αλληλεγγύη ήταν πάντα η ασπίδα των λαών» και υπογράμμισε το σύνθημα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», εκφράζοντας την πίστη ότι «η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να νικήσει».

Σε ερώτηση για τις απεργίες στην Ελλάδα με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς ο λαός κινητοποιήθηκε ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

Ξεκαθάρισε ότι το ταξικό κίνημα στην Ελλάδα οργανώνει την πάλη για τα καθημερινά ζητήματα, αλλά αναδεικνύει σταθερά και την αιτία των προβλημάτων της εργατικής τάξης και δείχνει τη διέξοδο, που είναι η ανατροπή της βαρβαρότητας που ζει ο κόσμος.

Στέλνοντας μήνυμα στην εργατική τάξη της Γαλλίας, είπε ότι χρειάζεται να δυναμώσουν η ενότητα και ο αγώνας, η ισχυροποίηση των συνδικάτων, να δυναμώσει η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία χωρίς τα βάσανα που περνάει σήμερα η εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ