Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
«Ηθελαν να σκοτώσουν», κατέθεσε μάρτυρας

Με την κατάθεση ενός 20χρονου φίλου του, που ήταν παρών τη στιγμή της άγριας οπαδικής επίθεσης, συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Οπως είπε ο μάρτυρας, σκοπός των κατηγορουμένων χούλιγκανς του ΠΑΟΚ ήταν «να βρουν όσο λιγότερους Αρειανούς μπορούσαν» ώστε να υπερέχουν αριθμητικά «για να σκοτώσουν». Ο ίδιος, όπως είπε, αντιδρώντας με το «ένστικτο της επιβίωσης», πρόλαβε και ξέφυγε, τρέχοντας όσο πιο μακριά μπορούσε. «Ακουγα κραυγές πόνου και "βοήθεια"», ανέφερε και γι' αυτό ειδοποίησε τους θαμώνες καταστήματος να καλέσουν ασθενοφόρο.

Αρχικά ανέφερε πώς κατέληξε η παρέα των πέντε φίλων στα σκαλιά της οικοδομής επί της Θ. Γαζή (νυν Αλκιβιάδη Καμπανού) και περιγράφοντας τη στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες, είπε: «Στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ενας ρώτησε "τι ομάδα είστε;". Απάντησα "Αρης" και μετά όρμησαν καταπάνω μας».

Αντιλαμβανόμενος «τι πάει να γίνει», πήδηξε από το πεζούλι προς τα αριστερά και μέσω της οδού Πλαστήρα κατέβηκε προς την οδό Παπαναστασίου. «Προφανώς ένιωσα κίνδυνο και τρόμο», «ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», είπε. Πρόσθεσε ότι ένα - δύο άτομα ήταν έξω από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

Σε ό,τι αφορά τον Αλκη, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει «τι πέρασε στα σκαλιά». Τη στιγμή που η υπεράσπιση ρώτησε τον 20χρονο γιατί δεν πήγε να βοηθήσει τον Αλκη και τους άλλους δύο τραυματίες, αντέδρασαν οι γονείς του Αλκη. «Πόσους φόνους να κάνουν;», είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα ανέφερε: «Τι φταίει το παιδί;».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ