Παρασκευή 24 Μάρτη 2023 - Κυριακή 26 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δεν θα μας κλέψουν τη ζωή ούτε την ελπίδα!

RIZOSPASTIS

Στην Ελλάδα του 2023 κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε. Η τραγωδία στα Τέμπη ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό και εκκωφαντικό τρόπο την αίσθηση του «ξεπουλήματος» της ζωής μας στον βωμό των κερδών των λίγων.

Κάθε Ελληνας από το δικό του μετερίζι έχει να διηγηθεί και μία τραγική ιστορία: Ο άνεργος που δεν βρίσκει δουλειά και δεν μπορεί να επιβιώσει. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να καλύψει με το πενιχρό του εισόδημα τις ιατροφαρμακευτικές του δαπάνες. Η μάνα που με «άδειο καλάθι» προσπαθεί να στρώσει το καθημερινό τραπέζι. Ο νέος που αγωνιά αν θα μπορέσει να μορφωθεί. Ο εργαζόμενος που ασφυκτιά από το τεράστιο ενεργειακό κόστος. Ο δανειολήπτης που βλέπει να βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Την πραγματικότητα όλοι την αναγνωρίζουμε και την βιώνουμε καθημερινά. Οπως βιώνουμε και την προσπάθεια να μας κάνουν «συνυπεύθυνους» σε αυτά που έχουν αποφασίσει πριν από μας για μας. Μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε» ήρθε και το «όλοι φταίμε».

Είναι όμως έτσι;

Οταν ήμουν παιδί, μέσα στα πλαίσια της παιδικής μου αθωότητας, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί όλα τα παιδάκια δεν είχαν τα ίδια παιχνίδια, τα ίδια ρούχα, το ίδιο φαγητό στο τραπέζι.

Και όταν αργότερα, στα χρόνια της εφηβείας, δυσανασχετούσα με τις κοινωνικές ανισότητες που έβλεπα γύρω μου και έψαχνα να βρω απάντηση, τότε κατάλαβα τι σημαίνει η «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Μπαίνοντας πια στον στίβο της εργασίας συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν χαρίζεται και χρειάζεται αγώνας και πάλη για τη διεκδίκηση αυτών που εγώ θεωρώ αυτονόητα «αγαθά», το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, την ειρήνη.

Σε όλη αυτήν την πορεία πάντα έβρισκα τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις μου, στήριγμα και αρωγό στις διεκδικήσεις, εμψυχωτή στους αγώνες και τις απογοητεύσεις μου το ΚΚΕ.

Υπηρετώ στον πολύπαθο χώρο της Υγείας, που βάλλεται πανταχόθεν, τόσο ως προς τον δημόσιο χαρακτήρα της και την παροχή υπηρεσιών Υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους πολίτες, όσο και ως προς τα εργασιακά δικαιώματα των λειτουργών της.

Δίνεται και θα συνεχίζεται να δίνεται σκληρή μάχη για τη διατήρηση του αυτονόητου, του δικαιώματος «στη ζωή και στον θάνατο». Και σ' αυτήν τη μάχη το ΚΚΕ είναι πάντα εκεί.

Στις επικείμενες εκλογές το διακύβευμα δεν είναι μόνο το ατύχημα στα Τέμπη, οι υποκλοπές, οι τουρκικοί λεονταρισμοί, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της χώρας ή η κηδεία του έκπτωτου μονάρχη και η «συγγνώμη» του Πολάκη, ούτε το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος, πάντα βέβαια σε όφελος των λίγων.

Το ζητούμενο είναι η ίδια η επιβίωση του λαού μας, η φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, οι κάθε είδους κοινωνικές ανισότητες.

Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους εργασίας, στις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά, στα σωματεία, στα συνδικάτα, στη Βουλή. Για να υψώσουμε βροντερή φωνή και σθεναρή αντίσταση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας κλέψουν τη ζωή και την ελπίδα.

Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, ψηφίζω το ΚΚΕ για να σέβομαι τον εαυτό μου και να συνεχίσω ν' αγαπώ και να υπηρετώ τον ΑΝΘΡΩΠΟ!!!


Βάνα ΠΑΤΡΙΝΟΥ
Χειρουργός, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ