Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Μπαλώματα» και αναβάθμιση των ιδιωτικών κλινικών

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και κυρίως να πετάξει από τις πλάτες της κυβέρνηση τις εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, προσπάθησε χτες ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, μετά από σύσκεψη στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησε για τις «αυξημένες ανάγκες» που παρουσιάζονται λόγω και της μεγάλης θετικότητας (32%) που εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε 50 «νέες» ΜΕΘ covid σε όλη τη Β. Ελλάδα, μέχρι την Κυριακή, που όμως θα προκύψουν κι αυτές από τη μετατροπή άλλων κλινών, οι οποίες θα λείψουν από τους ασθενείς. Οι κλίνες κατανέμονται στα νοσοκομεία: ΑΧΕΠΑ (6), Ξάνθη (7), Αλεξανδρούπολη (5), Σέρρες (5), Ιπποκράτειο (15), Γιαννιτσά (6) και Γεννηματάς (6).

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την εμπλοκή ιδιωτικής κλινικής σε εφημερία του ΕΣΥ, λέγοντας ότι την σημερινή εφημερία του «Ιπποκράτειου» θα στηρίξει επικουρικά το Διαβαλκανικό Κέντρο. Γνωστοποίησε ότι ήδη ανταποκρίθηκαν περίπου 140 - 150 ιδιώτες ιατροί στην πρόσκληση για στελέχωση του ΕΣΥ και επανέλαβε ότι χρειάζονται παθολόγοι, λοιμωξιολόγοι, αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι και γενικοί ιατροί.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια, ώστε να γίνονται διακομιδές ασθενών σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες και είπε πως εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα «C-130» το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες. Για άλλη μια φορά, επανέλαβε τα περί ατομικής ευθύνης, για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τις σχολές.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org