Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η «ακτινογραφία» των νοσκομείων

Στο ΑΧΕΠΑ μετά και τα 6 κρεβάτια της καρδιοχειρουργικής που έγιναν ΜΕΘ covid, απέμειναν ελάχιστες πλέον για μη covid περιστατικά. Η μία μετά την άλλη οι κλινικές αδειάζουν από ασθενείς που μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές για να γίνουν Covid (νευροχειρουργική, χειρουργική, ψυχιατρική) και τώρα ετοιμάζεται και η Προπαιδευτική Παθολογική. Η καρδιολογική μεταφέρθηκε στην Καρδιοχειρουργική, ενώ έχουν συμπτυχθεί η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ.

Στο «Θεαγένειο» αντικαρκινικό νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων (πάνω από 30 θετικοί και σε καραντίνα) ανάμεσα στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να κλείνουν κλινικές (Παθολογική, Χειρουργεία Μαστού κ.α.). Οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού δεν μπορούν να καλύψουν την υποστελέχωση με πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις

Στο «Αγιος Δημήτριος», η Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ άδειασαν επίσης η Χειρουργική και η Ουρολογική που μεταφέρθηκαν και συγχωνεύθηκαν με τη Γυναικολογική και την Οφθαλμολογική. Οι 8 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Στο «Παπανικολάου» και οι 37 κλίνες ΜΕΘ έχουν μετατραπεί σε Covid. Τα άλλα περιστατικά που εξυπηρετούνταν από τη Β' ΜΕΘ πλέον θα οδηγούνται στην Καρδιοχειρουργική και τη Στεφανιαία Μονάδα που ήδη είναι γεμάτες.

Και στο Ιπποκράτειο με τις εκατοντάδες ελλείψεις προσωπικού (υπολογίζονται σε 700) συνεχίζουν να αδειάζουν οι κλινικές και οι ασθενείς να (Ορθοπαιδική, Ουρολογική) να μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική.

Στο «Παπαγεωργίου» άνοιξαν χθες άλλες 2 κλινικές covid αφού οι υφιστάμενες 3 είναι πλήρεις. Η έλλειψη προσωπικού βγάζει μάτια, αφού νοσηλευτές σε ρεπό καλούνται να εργαστούν επειδή συνάδελφοί τους βρέθηκαν θετικοί, ή τέθηκαν σε καραντίνα. Εχει αρχίσει τηλεργασία σε διοικητικά τμήματα και επεκτείνεται κι άλλο, στο όνομα της αποφυγής του συγχρωτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ