Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Τιμάμε το Πολυτεχνείο και το όραμα του λαού μας

«Τιμάμε τη 47ηεπέτειο του Πολυτεχνείου και το όραμα του αγώνα των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (σε ενέργεια και αποστρατεία), μαζί με τους στρατευμένους μας, έχουμε υποχρέωση να αποτίσουμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες και των τριών κλάδων των ΕΔ, οι οποίοι με τον αγώνα τους έδωσαν αθάνατα μηνύματα ελευθερίας, δημοκρατίας, αλήθειας, δικαιοσύνης, αυτοθυσίας», σημειώνει, και συνεχίζει: «Γι' αυτό συγκέντρωσαν επάνω τους το αδυσώπητο μίσος της δικτατορίας, ένα καθεστώς που υπήρξε ύβρις για τις ΕΔ και στιγμάτισε τη σύγχρονη Ιστορία μας με την τραγωδία της Κύπρου. Ολα δείχνουν ότι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσχημα της πανδημίας θέλει να επιβάλει την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Με τον τρόπο αυτόν δίνει συνέχεια στο θέμα της περιστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων σε μια περίοδο δύσκολη τόσο για το λαό, που οδηγείται στη φτωχοποίηση, όσο και για τα εθνικά μας θέματα.

Βιώνουμε μια περίοδο που η κατάσταση στη διεθνή σκηνή παραμένει επικίνδυνη, καθώς η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βαθαίνει με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και εγκυμονεί κινδύνους για το λαό μας, την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία».

Η ΚΕΘΑ καλεί τα στελέχη και τους στρατευμένους να στείλουν και φέτος το μήνυμα της ανυπακοής και του αγώνα, καθώς, όπως αναφέρει, «είναι αδήριτη ανάγκη να δώσουμε μια απάντηση στην αστυνομοκρατία, στην καταστολή, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον κρατικό αυταρχισμό της κυβέρνησης». Καλεί δε στην αντιιμπεριαλιστική πορεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις. Τονίζει ακόμα ότι τα συνθήματα που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ: «ΕΞΩ αι ΗΠΑ» , «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org