Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε νοσοκομεία όλης της χώρας

Αγώνας για άμεση και πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Από την προχτεσινή κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Νίκαιας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Νίκαιας
Με κινητοποιήσεις που οργανώνουν σήμερα Πέμπτη σωματεία υγειονομικών και εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

«Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν αναβάλλεται», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλεί σε πανελλαδική δράση με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε συντονισμό με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία. «Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης. Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά», σημειώνει.

Στο πλαίσιο της σημερινής συντονισμένης κινητοποίησης στην οποία καλούν η ΟΕΝΓΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μαζί με Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, οργανώνονται στάσεις εργασίας και πολύμορφες δράσεις στις πύλες των νοσοκομείων.

Στην Αττική έχουν αποφασιστεί οι εξής παρεμβάσεις: Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη. Στον «Ευαγγελισμό» στις 8 π.μ. στα Επείγοντα. Στο ΚΑΤ στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Στο «Αττικόν» στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) και κινητοποίηση στις 8 π.μ. στην πύλη. Στο Νοσοκομείο Νίκαιας στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στο ΕΑΝ Πειραιά «Μεταξά» συγκέντρωση στο προαύλιο. Αποφάσεις για κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων έχουν πάρει επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αγία Ολγα», «Δαφνί», «Ερυθρός Σταυρός», «Αγιος Σάββας», «Ελπίς», Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της πόλης (Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου»). Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα (βλ. περισσότερα στις σελ. 8 - 9).

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί στις 8 π.μ. σε συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρά στις 8.30 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε συμβολική κινητοποίηση στις 9 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Στα Γιάννενα, σε κινητοποίηση στις 12 μ. στο ΠΓΝΙ καλούν το Εργατικό Κέντρο και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών».

Στην Καρδίτσα, στις 9.30 π.μ., ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών πραγματοποιούν συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων καλεί στις 11.30 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ. Σημειωτέον, σε σύσκεψη σωματείων και φορέων του νομού, η οποία έγινε την Τρίτη, αποφασίστηκε η οργάνωση σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας(2024-02-20 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας(2021-12-01 00:00:00.0)
Μέρα δράσης σήμερα στις πύλες των νοσοκομείων και σε ΥΠΕ(2021-01-28 00:00:00.0)
Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού!(2020-04-04 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών(2016-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ