Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Περιφέρεια να στηρίξει τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών

Τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας ζήτησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη επίταξης «εδώ και τώρα» του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς τον προαιρετικό χαρακτήρα και τα παχυλά κόμιστρα που έφταναν μέχρι και τα 1.600 ευρώ για την ενοικίαση μιας κλίνης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στη συζήτηση για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να έχει την πλήρη ευθύνη για την πανδημία, αλλά αυτό είναι ευθύνη του κράτους και της κεντρικής διοίκησης. Ωστόσο, όπως είπε, η Περιφέρεια ως πολιτικό όργανο που παίρνει μέρος στις συζητήσεις των αρμοδίων φορέων για την πανδημία, ακόμα και στις συναντήσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πρέπει να στηρίξει «άμεσα» τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για τα χρήματα που έχουν δοθεί από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εστίασε στο γεγονός πως μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 14,5 εκατ. για την επικοινωνιακή πολιτική των Περιφερειών και μόλις 9 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των ΜΕΘ.

Αναφορά έκανε και στο «πάρτι», όπως είπε, που επικράτησε με τους διαγωνισμούς για αντισηπτικά και άλλα ατομικά μέσα προστασίας. Επισημαίνοντας: «Οι Περιφέρειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα τροχονόμος των εργολάβων και των επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία για να βγάλουν κέρδος». Κάτι για το οποίο, όπως είπε, έχουν τεράστιες ευθύνες και όσοι πέρασαν από τις περιφερειακές και νομαρχιακές αρχές τα προηγούμενα χρόνια, που άφησαν τις δομές Υγείας να μαραζώσουν ή και να καταργηθούν, με τη λογική ότι οι Περιφέρειες πρέπει να είναι οι μάνατζερς για να μοιράζει χρήμα και να μην έχει συγκεκριμένες δημόσιες δομές Υγείας. Και έθεσε ερωτήματα για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα ειδικά οι δομές Υγείας της Περιφέρειας Αττικής. «Σήμερα που χρειαζόμαστε αυτές τις δομές της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας, αυτές δεν υπάρχουν», τόνισε.

Παράλληλα, ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε πως υπάρχει ο τρόπος να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα και η Περιφέρεια Αττικής να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ζητώντας να γίνουν μαζικά τεστ σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και να ελεγχθούν με ευθύνη της Περιφέρειας μεγάλα σούπερ μάρκετ, αποθήκες τροφίμων, να υπάρχουν έλεγχοι στα ΜΜΜ. Και ειδικά να υπάρξουν τεστ σε όλους τους χώρους που υπάρχει ευάλωτος πληθυσμός, όπως στους καταυλισμούς των Ρομά, στα κέντρα των μεταναστών αλλά και ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και τα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ