Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΟΔΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εστειλαν μαθητές και δασκάλους στο σχολείο πριν από τα αποτελέσματα των τεστ!

Με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση, ο ΕΟΔΥ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, έδωσαν οδηγία στις οικογένειες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας να πάνε κανονικά στο σχολείο τους το πρωί της Τετάρτης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε δάσκαλο και πριν βγουν τα αποτελέσματα των τεστ των υπόλοιπων δασκάλων!

Συγκεκριμένα, το επιβεβαιωμένο κρούσμα έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης και το απόγευμα της ίδιας μέρας έγιναν τεστ σε συνολικά 28 δασκάλους και εργαζόμενους του σχολείου. Κι ενώ τα αποτελέσματα επρόκειτο να βγουν την Τετάρτη το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να κλείσουν τμήματα ή και όλο το σχολείο αλλά τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να πάνε κανονικά για μάθημα από το πρωί της Τετάρτης, επειδή έτσι προβλέπεται από το πρωτόκολλο! Οι αντιδράσεις των γονιών ήταν έντονες, ωστόσο ο ΕΟΔΥ τους παρέπεμψε στην ουσία στην «ατομική ευθύνη» για το εάν θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες γονείς δεν γνώριζαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης τι να κάνουν και αγωνιούσαν για την εξέλιξη.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει με επικίνδυνο τρόπο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και στα σχολεία.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση του ΕΟΔΥ και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να τούς στέλνουν για μάθημα στο σχολείο, όπως δεν είναι δυνατόν, να λένε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και να ζητούν από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη... Θεωρούμε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι: Προληπτικά να μην λειτουργήσει το σχολείο μέχρι να υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη σχολική μονάδα».

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αναδεικνύεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία. Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να δοθούν βεβαιώσεις στους γονείς, προκειμένου να πάρουν άδειες από την εργασία τους για όσο διάστημα το σχολείο παραμείνει κλειστό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org