Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως:

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει ιδιαίτερη σημασία, μαζί με όλο το λαό, να προστατευτεί η υγεία των στρατευμένων νέων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, με τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης και ασφάλειας, μέσων και εγκαταστάσεων, οι οποίες πρέπει να υπόκεινται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό, που θα βασίζεται απόλυτα σε επιστημονικά συμπεράσματα και οδηγίες.

Η κυβέρνηση απαιτείται να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των νέων στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων:

-- Αμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και στο μόνιμο προσωπικό. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος.

-- Κάθε ύποπτο περιστατικό να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό, κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης από τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.

-- Στις εισόδους - εξόδους των στρατιωτικών μονάδων (κάθε κλάδου και επιπέδου) να υπάρχει λειτουργικός εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης (απολυμαντικά υγρά) και ασφαλείας (μάσκες - γάντια μιας χρήσης) για τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους.

-- Χορήγηση όλου του αναγκαίου υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών, μασκών και γαντιών σε κάθε στρατιώτη και στέλεχος, το οποίο υλικό θα ανανεώνεται.

-- Να εξασφαλιστεί και να εκπαιδευτεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Αμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), Κινητές Νοσοκομειακές Υποδομές Εκστρατείας και ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

-- Μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε θαλάμους, ΚΨΜ και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους των στρατοπέδων, στα μέσα μεταφοράς των στρατιωτικών, με βάση τις επιστημονικές οδηγίες. Αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και επίταξη ξενοδοχειακών και άλλων κατάλληλων οικημάτων όπου χρειάζεται, για τη μεταφορά προσωπικού για την αποσυμφόρηση μεγάλων μονάδων.

-- Λήψη αυστηρών μέτρων υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων. Να γίνουν άμεσα απολυμάνσεις σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία. Ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί σε θαλάμους, φοριαμούς, πόμολα, βρύσες, πάγκους, κρεβάτια, ρούχα, εσώρουχα, σεντόνια, είδη προσωπικής χρήσης, που πρέπει να απολυμαίνονται συστηματικά. Διαρκής απολύμανση των αποχωρητηρίων και άμεση επισκευή των εγκαταστάσεών τους. Καθαρισμός και απολύμανση δικτύων εξαερισμού σε οικήματα, πλοία, αεροσκάφη.

-- Να ανανεώνονται συχνά τα κλινοσκεπάσματα. Ειδικά σε φυλάκια και άλλους χώρους όπου χρησιμοποιούνται κλίνες από περισσότερους από έναν φαντάρους, να αλλάζουν μετά από κάθε χρήση. Να λειτουργήσουν σε όλες τις μονάδες τα πλυντήρια, με δωρεάν χρήση τους από τους φαντάρους.

-- Ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων, για τα σκάφη προ απόπλου και για όσα είναι εν πλω.

-- Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ενοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

-- Να προσαρμοστεί, αναλόγως των συνθηκών, το πρόγραμμα των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης των μονάδων.

-- Χορήγηση ειδικής άδειας στις οικογένειες στρατιωτικών με τέκνα, σε εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

-- Να δοθεί έκτακτο επίδομα, στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού, σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα. Δωρεάν μετακίνηση προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας, με όλα τα μέσα. Να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός για να μη χαθούν οι άδειες των στρατευμένων και των μόνιμων στελεχών λόγω της πανδημίας.

-- Να επιτρέπεται η δημιουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας των στρατευμένων φαντάρων, με σκοπό τη συμβολή ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των στρατευμένων και του μόνιμου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η Επιτροπή να μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργική οργάνωση του ελεύθερου χρόνου των στρατευμένων (βιβλιοθήκες, προβολές ταινιών, συζητήσεις κ.ά.) σε συνθήκες που, εξαιτίας του εγκλεισμού, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε μαχητικά και αυτήν τη δυσκολία, γνωρίζοντας ότι θα βγούμε νικητές. Για να βγούμε υγιείς και να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και νεοσύλλεκτων της 2021 / Α’ ΕΣΣΟ(19/1/2021)
Κατ' εξακολούθηση ψεύτες(15/4/2020)
Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας(4/4/2020)
Πρόσθετα μέτρα προστασίας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατευμένους(18/3/2020)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org