Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σοβαρή η κατάσταση στις φυλακές

Την έλλειψη μέτρων στις φυλακές για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σημειώνοντας πως κρούσματα έχουν καταγραφεί στο 47% των φυλακών της χώρας, και συγκεκριμένα σε 16 από τις 34 φυλακές.

«Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί και έχουν γίνει γνωστά κρούσματα σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και σε κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας, Αμφισσας, Γυναικείες Φυλακές Θήβας, ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών, Κασσαβέτειας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Γρεβενών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Λάρισας, Δομοκού και Χανίων. Δηλαδή στο 47% των φυλακών μας!», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης στις φυλακές σε τακτική βάση, ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν γίνονται μαζικά τεστ, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του σωφρονιστικού καταστήματος Διαβατών.

Οπως λένε, έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων να διαχωριστούν οι ασθενείς κρατούμενοι και οι κρατούμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και σε κάθε κρούσμα τεστ ανίχνευσης σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους κρατούμενους, να εφοδιαστούν όλα τα ιατρεία των φυλακών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ