Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα στο πλαίσιο της μέρας δράσης

Στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 π.μ. και κινητοποιήσεις σε όλα τα νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου» κ.ά.) θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για τα δικαιώματά τους και την υγεία του λαού.

Στο πλευρό τους βρίσκονται σωματεία και φορείς της πόλης, που σχεδιάζουν ήδη τη συμμετοχή τους με όλα τα μέτρα προστασίας στις σημερινές διαμαρτυρίες στις πύλες των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στις 8.30 π.μ. - 9 π.μ. έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου».

Αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών έχουν πάρει τα εξής σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, Δ' ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματεία Επισιτισμού, Μετάλλου, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Επιπλέον, σήμερα, τα σωματεία της Βιομηχανίας προγραμματίζουν παρέμβαση στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, στις 11 π.μ., για την έλλειψη μέτρων και ελέγχων σε χώρους δουλειάς και στη συνέχεια πλατιά εξόρμηση στη ΒΙΠΕ Σίνδου για ενημέρωση των εργαζομένων.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΔΥ σήμερα στις 10.30 π.μ. και επίσης παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ολες οι παραπάνω πρωτοβουλίες είναι ενταγμένες στην προετοιμασία για την απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Τέλος, στο πλευρό των υγειονομικών και συγκεκριμένα στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στις 8.30 π.μ., καλεί η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στην ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες πόλεις

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνδικάτα και μαζικοί φορείς οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων της περιοχής. Συγκεκριμένα, στην Αλεξανδρούπολη, καλούν στις 10 π.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής προχωρά σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. έξω από το ΓΝ Κομοτηνής, ενώ αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org