Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Με προβλήματα συνεχίστηκε η τηλεκπαίδευση

INTIME NEWS

Με προβλήματα συνεχίστηκε σε διάφορες περιπτώσεις η τηλεκπαίδευση, χτες, τρίτη μέρα καθολικής εφαρμογής της για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ζητήματα αντιμετώπισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Κατερίνη, οι Σέρρες, η Κρήτη, τα Ιωάννινα, η Φλώρινα. Οπως αναφέρθηκε, το δίκτυο έπεφτε και επανερχόταν, αργές συνδέσεις, κακός ήχος και εικόνα δυσκόλευαν τη διαδικασία. Το πρόβλημα εντοπιζόταν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το δίκτυο από τις σχολικές μονάδες.

Η μη αναβάθμιση των διαδικτυακών υποδομών που διαθέτει το υπουργείο Παιδείας, σε συνδυασμό με τη μη κάλυψη των χρηστών (εκπαιδευτικών και μαθητών) με σύγχρονο εξοπλισμό, οδηγεί ακόμα και τώρα, που δεν εμφανίζονται έκτακτες καταστάσεις και απρόβλεπτα προβλήματα, η τηλεκπαίδευση να προχωράει «αγκομαχώντας» και να μην είναι για όλους ισότιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης έγινε με πλήρη κατάρρευση του συστήματος τη Δευτέρα και χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές εκτός Webex, κατάρρευση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και των υπαρχουσών «εναλλακτικών», που είναι οι πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (eclass και e-me). Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Τρίτη, με το υπουργείο Παιδείας που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωσε καθ' όλα έτοιμο για την τηλεκπαίδευση να μην αναλαμβάνει ουσιαστικά καμία ευθύνη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org