Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Επικίνδυνη πολιτική με υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» στα σχολεία

Σοβαρές καταγγελίες από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Μαζί με τις 5 σχολικές μονάδες και άλλα 6 τμήματα που δεν λειτουργούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αυξάνονται και οι περιπτώσεις που τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο».

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που κάνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Μαγνησίας.

Συγκεριμένα τονίζει:

«ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1ο: Σε σχολείο περιφερειακού δήμου της Μαγνησίας, εκπαιδευτικός δημοτικού σχολείου ειδοποιεί τη διεύθυνση του σχολείου ότι το παιδί του/της ανιχνεύθηκε θετικό στον κορονοϊό! ...και ότι ο/η ίδιος/-ια με βάση οδηγίες του ΕΟΔΥ βρίσκεται σε καραντίνα! Βάσει των ίδιων οδηγιών ο ΕΟΔΥ δεν κάνει τεστ Covid στον εκπαιδεύτικό, γιατί δεν έχει συμπτώματα! Ο διευθυντής του σχολείου καλεί τους εκπαιδευτικούς να καλύψουν το κενό στο σχολείο, όταν δεν έχουν μάθημα στην τάξη τους ή όταν έχουν κενό, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν ο/η εκπαιδευτικός είναι θετικός/-ή στον ιό, με κίνδυνο την εξάπλωση του ιού σε όλη τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο: Σε σχολείο του Βόλου τέσσερις (4) γονείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό! Τέσσερις μαθητές του σχολείου, εκ των οποίων τρεις (3) φοιτούν στο ολοήμερο, ερχόμενοι σε επαφή με μαθητές απ' όλες τις τάξεις του σχολείου, μπαίνουν σε καραντίνα, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ότι δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ, γιατί δεν έχουν συμπτώματα και επειδή υπάρχει χαμηλή μεταδοτικότητα στους μικρούς μαθητές! Κανείς έλεγχος από τον ΕΟΔΥ για την έγκαιρη προστασία της δημόσιας υγείας!

Δεκάδες τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά σε σχολεία όλης της Μαγνησίας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονιών. Αντί η κυβέρνηση με τον ΕΟΔΥ να οργανώσουν ένα σύστημα άμεσης ιχνηλάτησης όπου εκδηλώνονται κρούσματα, είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε μαθητές είτε σε γονείς, αφήνουν να χάνεται πολύτιμος χρόνος πριν από τη γενικευμένη εξάπλωση του ιού, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις οικογένειες και κυρίως τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που έρχονται σε επαφή.

Ζητάμε τώρα και άμεσα: Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ενίσχυση των κρατικών δομών για την άμεση και ταχεία ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Αραίωση των μαθητών μέσα στις τάξεις. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τους μέσα στις τάξεις. 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Επιπλέον δρομολόγια για όλους τους μαθητές που μεταφέρονται με ΜΜΜ. Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Αδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η Υπουργική Απόφαση. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Τοποθέτηση του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού, παιδίατροι συνδεδεμένοι με τα σχολεία. Δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλων των μαθητών και των οικογενειών τους σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ