Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Ανυπόστατες κατηγορίες και σκανδαλολογία επιστρατεύει ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, για να διασύρει το ΚΕΘΕΑ και να δικαιολογήσει την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ. θέμα δίπλα). Στο πνεύμα αυτό τοποθετήθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ανάμεσα σε άλλα:

«Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί ένα πόρισμα που προήλθε από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ - για προβλήματα στη λειτουργία μιας από τις 100 σχεδόν μονάδες του Οργανισμού, το οποίο του παραδόθηκε την προηγούμενη μέρα από τον ίδιο τον Οργανισμό - για να αιτιολογήσει, εκ των υστέρων, την κατάλυση του τρόπου διοίκησης που επέβαλε ενάμιση μήνα πριν.

Επιχειρώντας να αντιστρέψει τη λογική, προβάλλει ως σκάνδαλο την αποκάλυψη. Αυτό είναι το σκάνδαλο.

Αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επαινούσε, τη δύναμη δηλαδή και τις διαδικασίες ενός αυτοδιοικούμενου Οργανισμού να αποκαλύπτει ο ίδιος τις πληγές του, το μεταχειρίζεται ως σανίδα σωτηρίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποπροσανατολίσει από την καθολική αντίδραση (...)

Θα πρέπει ο κ. υπουργός να αναλογιστεί αν αξίζει η κρίση που έχει δημιουργήσει στο ΚΕΘΕΑ, τα όποια πολιτικά οφέλη θεωρεί ότι θα αποκομίσει, ή αν αξίζει να επεκτείνει και να ενισχύσει το αυτοδιοίκητο ενός δημόσιου οργανισμού που έχει θεσμική υπόσταση ικανή να μην κουκουλώνει τα προβλήματα, όσο σοβαρά κι αν είναι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ