Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ενέκριναν κατάπτυστο κείμενο όπου «ευχαριστούν» τους φονιάδες των λαών!

Την αξίωση να πει ο ελληνικός λαός και «ευχαριστώ» από πάνω για τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις των ΗΠΑ σε βάρος των λαών εξέφρασαν χτες από κοινού τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, εγκρίνοντας σχέδιο επιστολής που εμφανίστηκε από το προεδρείο της Επιτροπής Ελληνισμού και Διασποράς της Βουλής, δηλαδή την κυβέρνηση, με την έναρξη της συνεδρίασής της.

Το σχέδιο επιστολής απευθύνεται προς τη Βουλή των ΗΠΑ και αναφέρει ότι η εν λόγω Επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου «εκφράζει ομόφωνα την ικανοποίησή της για τη γενναία απόφασή σας να προτείνετε, σχεδόν ομόφωνα με το ψήφισμα (...) την αναγνώριση της Γενοκτονίας που τελέστηκε εις βάρος των Αρμενίων από το 1915 μέχρι το 1923».

Προσθέτει δε ότι «η ικανοποίησή μας γίνεται ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι είχατε την ευαισθησία να κάνετε αναφορά και στην εκστρατεία Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Ελληνες και οι άλλοι Χριστιανικοί πληθυσμοί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Για το λόγο αυτό, με την παρούσα ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής μας, σας διαβιβάζουμε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες μας».

Μάλιστα εκφράζεται και η ...ευχή «να βρεθεί η ευκαιρία να σας συναντήσουμε από κοντά για να σας εκφράσουμε, και διά ζώσης, τις ευχαριστίες μας και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ανάπτυξη της μεταξύ μας συνεργασίας και την προώθηση ανάλογων ζητημάτων, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο»!

Αυτό το άκρως προκλητικό κείμενο, «ευχαριστήριο» προς τις ΗΠΑ, έσπευσαν άπαντες από τα αστικά κόμματα - προσπερνώντας τις ...«χαοτικές» τους διαφορές - να το ψηφίσουν περιχαρείς, για να δείξουν και στην προκειμένη περίπτωση με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι όλοι μαζί βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, αυτό που οριοθετούν το μεγάλο κεφάλαιο και οι συμμαχίες του και το οποίο είναι εχθρικό και επικίνδυνο για το λαό και τα συμφέροντά του.

Αποτελούν εξάλλου πρόκληση στα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας οι αναφορές ότι... θα κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για ένα πιο ειρηνικό κόσμο οι μακελάρηδες των ΗΠΑ, που για τα συμφέροντά τους έχουν σπείρει σε όλη την περιοχή, από το Ιράκ έως τη Συρία και από τη Λιβύη έως την Ουκρανία, τον όλεθρο στους λαούς. Και βέβαια μόνο προσβολή στην ιστορική μνήμη είναι οι αναφορές περί «γενναίας απόφασης» σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ως «μοχλού» στο πλαίσιο των ανταγωνισμών και του παζαριού με την Τουρκία, κι ενώ είναι αυτά τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που σήμερα δίνουν «αέρα στα πανιά» της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο και Κύπρο.

Μόνο το ΚΚΕ διαφώνησε, χαλώντας την ...ωραία ατμόσφαιρα. Οπως ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης, καταρχάς ο κανονισμός δεν επιτρέπει την έκδοση ψηφισμάτων από τις Επιτροπές της Βουλής, οι οποίες επιπρόσθετα δεν αποφασίζουν αλλά προτείνουν και γνωμοδοτούν. Οσον αφορά την ουσία, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τέτοια πρωτοβουλία και τέτοιο κείμενο. Το Κόμμα μας έχει τοποθετηθεί για τα ζητήματα αυτά, τόσο για τη Γενοκτονία των Ποντίων όσο και για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

«Είναι γνωστό ότι πολλές χώρες έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες αποφάσεις», επισήμανε και έθεσε το ερώτημα: «Στείλατε σε καμία από αυτές ευχαριστήριο; Σε καμία. Γιατί τώρα πρέπει να στείλουμε στις ΗΠΑ ευχαριστήριο;».

«Δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε την αμερικανική Βουλή και την αμερικανική πολιτική για τέτοιου είδους ψηφίσματα, όταν είναι γνωστό ότι είναι ενταγμένα σε γενικότερα γεωστρατηγικά παιχνίδια και πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πως η αμερικανική πολιτική χρησιμοποιεί επεμβάσεις, πολέμους κατά των λαών και κρατών για να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ