Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στρατού

Στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο της πόλης

Κινητοποίηση - διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στρατού, που μεταφέρει το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ «USS Carson City» και έχει δέσει στο λιμάνι της πόλης, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο.

Καλεί τα Σωματεία, τους Συλλόγους να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια που μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο θανάτου. Να πουν όχι στην εγκατάσταση βάσης στο λιμάνι της πόλης. Να καταγγείλουν την ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας» και να απαιτήσουν να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα, καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλληλεγγύη στον συριακό λαό.

Η Επιτροπή Ειρήνης τονίζει ότι η άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «USS Carson City» στο λιμάνι της πόλης πρέπει να σημάνει ξεσηκωμό. Οτι η εγκατάσταση της Στρατιωτικής Βάσης, όπως προβλέπει και το «Σύμφωνο Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων και σε αυριανό στόχο.

Τονίζει ακόμη πως «η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου", εργάζεται συστηματικά ώστε να αμβλυνθούν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζουν ότι τα σύννεφα του πολέμου δεν φεύγουν με "φιλικούς" αθλητικούς αγώνες, η αγωνία κάθε προοδευτικού ανθρώπου δεν κατευνάζεται με διαφημίσεις από τα θετικά όπως λένε ανταλλάγματα. Η "καριέρα" και τα ματωμένα "βιογραφικά" δεν ταιριάζουν σε κανέναν νέο επιστήμονα, που πρέπει να θέσει τις γνώσεις του στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας και τη φωνή του στην ανάπτυξη της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Το σύνθημα "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις - Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις" πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από περισσότερα συνδικάτα και μαζικούς φορείς».

«Στρατηγέ ιδού ο λιμένας σας»

Στο μεταξύ, στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χτες ο ίδιος ο διοικητής των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, υποστράτηγος Christopher Cavoli, επιθεωρώντας το λιμάνι και τις εργασίες που γίνονται εκεί, ουσιαστικά προς αναβάθμισή του για διευκόλυνση της χρήσης από τον στρατό των ΗΠΑ.

Σε σχόλιό της η πρεσβεία των ΗΠΑ σημειώνει πως οι τέτοιες εργασίες (απομάκρυνση ναυαγίου κ.λπ.) οδηγούν σε «διευρυμένη χρήση» του για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Στόχος άλλωστε είναι η ταχύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων στην Ανατ. και Κεντρική Ευρώπη, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Επίσης ο έλεγχος των Στενών αλλά και η υποστήριξη πολεμικών τους πλοίων που ανοίγονται στη Μαύρη Θάλασσα. Μαζί και η προστασία αγωγών και άλλων υποδομών φυσικού αερίου αμερικανικών συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ(2024-03-12 00:00:00.0)
ΑμερικανοΝΑΤΟικοί απλώνονται σε όλη τη χώρα(2021-11-17 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ!(2019-11-13 00:00:00.0)
Κατέπλευσε άλλο ένα πλοίο των ΗΠΑ(2019-01-11 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ σε Κέρκυρα και Ιόνιο!(2018-10-17 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Χανιά και Κέρκυρα(2012-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ