Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον»!

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος χτες, υποδεχόμενος τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ

Ανατριχίλα προκαλούν όσα είπε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας χτες την έναρξη Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καλωσορίζοντας τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των Συμμάχων της (...) Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ. Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Η ανατριχιαστική αυτή αποστροφή είναι σε κάθε περίπτωση ενδεικτική για το μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η αστική τάξη για τα συμφέροντα και τα κέρδη της, ρίχνοντας το λαό κυριολεκτικά στη φωτιά των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μια φωτιά την οποία περιέγραψε, άλλωστε, με ζωηρά χρώματα ο ίδιος ο υπουργός, τονίζοντας: «Το σημερινό διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα και αστάθεια και κατ' επέκταση ραγδαία αύξηση των προκλήσεων ασφαλείας. Σε αυτό το περιβάλλον εύθραυστης σταθερότητας, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό περιφερειακό ρόλο, τόσο στο πλαίσιο συμμετοχής της στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς (βλ. ΝΑΤΟ) όσο και στις διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει δρομολογήσει», όλες με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για εδραίωση της παρουσίας τους σε Ανατ. Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, σε κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε ρόλο ευρωΝΑΤΟικού χωροφύλακα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό.

Και οπωσδήποτε αυξημένα κόστη, πακτωλό χρημάτων από το υστέρημα του λαού που ξοδεύεται και θα συνεχίσει να ξοδεύεται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, αφού όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός τον υψηλόβαθμο Αμερικανό: «Κάποιες στιγμές χρειάστηκε να ξοδέψουμε περισσότερα απ' όσα μπορούσαμε να διαθέσουμε, με σκοπό να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Ωστόσο το έχουμε κάνει και θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον εάν χρειαστεί»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «σενάριο» τις αποφάσεις των Συνόδων γράφει τα επόμενα επεισόδια στους ανταγωνισμούς(2022-03-12 00:00:00.0)
Στρατηγική σύμπλευση σε όλα τα επίπεδα(2019-03-08 00:00:00.0)
Βάσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πρόσφερε η Αλβανία(2018-04-19 00:00:00.0)
"Νέφος" από τη χερσαία εισβολή(1999-05-19 00:00:00.0)
NATO: Η σύγχρονη αυτοκρατορία του εγκλήματος(1999-04-22 00:00:00.0)
Κρύβουν την αλήθεια, παραπλανούν το λαό(1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ