Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση

Στις 30 Νοέμβρη οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Σε θέση μάχης μπαίνουν συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις για την οργάνωση των κοινών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση. Με τις κινητοποιήσεις τους απαντούν στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντάς την για λογαριασμό του κεφαλαίου, από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση των κινητοποιήσεων ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινού αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά της, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη και απευθυνόμενο σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζει ότι πρέπει, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προετοιμάσουν την επιτυχία τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Παράλληλα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν την πάλη με πανσυνταξιουχικό πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14 Δεκέμβρη.

Συσκέψεις από το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα 11/11 στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυρουπόλεως 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. «Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους», υπογραμμίζει, «από τους νέους εργαζόμενους έως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά τον εργαζόμενο λαό».

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει την Τρίτη 12/11 η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές, συνταξιουχικές και νεολαιίστικες οργανώσεις.

Πρωτοβουλίες από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια αποφάσισαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. Για την προετοιμασία του αγώνα καλούν σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 13/11 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Οπως σημειώνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, «με την εφαρμογή του Ν.4387 από το Μάη του 2016, ελάχιστοι ναυτεργάτες έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 384 έως 721 ευρώ, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει».

Η πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση βρέθηκε στο επίκεντρο και της σύσκεψης των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη συζήτηση αναδείχθηκε το γεγονός ότι οι προετοιμαζόμενες νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό αποτελούν κομβικό κομμάτι του παζλ της ενιαίας αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου και στη Λάρισα στις 30/11, η προετοιμασία του οποίου πρέπει να αγκαλιαστεί από όλα τα εργατικά σωματεία. Να ανοίξει συζήτηση στα ΔΣ, καθώς και πλατιά με τους εργαζόμενους, με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Να εκφραστεί όλη αυτή η δουλειά με μαζική, συγκροτημένη παρουσία από κάθε κλάδο τη μέρα του συλλαλητηρίου και να αποτελέσει βήμα για την ενίσχυση του αγώνα.

Περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιούχων

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη και για το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προχωρά τις επόμενες μέρες σε 15 περιφερειακές συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων έχει ως εξής:

-- Στις 12/11 στην Αττική (Σωματείο Συν/χων ΟΑΕΕ Αθήνας, 10 π.μ.).

-- Στις 14/11 σε Αγρίνιο (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Βόλο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Αμφισσα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

-- Στις 15/11 σε Γιάννενα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.), Τρίκαλα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Ηράκλειο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

-- Στις 18/11 σε Χαλκίδα (αίθουσα Επιμελητηρίου, 11 π.μ.) και Κόρινθο (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.).

-- Στις 19/11 σε Κοζάνη (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.), Αλεξανδρούπολη (αίθουσα Επιμελητηρίου, 11 π.μ.) και Τρίπολη (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

-- Στις 20/11 σε Πάτρα (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Νάουσα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.) και Σέρρες (αίθουσα Επιμελητηρίου, 10.30 π.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ