Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

INTIME NEWS

Με πανηγυρική συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων κομμάτων, της στρατιωτικής ηγεσίας κ.ά. πραγματοποιήθηκε χτες η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία, σε συνεργασία με το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, θα προετοιμάσει τις εκδηλώσεις για τον γιορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στη συνεδρίαση μίλησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο Κ. Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, μίλησε μεταξύ άλλων για προσπάθεια «να αντικρίσουμε αυτήν την αξία, αυτήν την ιστορία και αυτόν τον πολιτισμό ως εφαλτήριο, που θα μας κάνει ισάξιους με τις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσίασε εν συντομία και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επιτροπή, όπως ιστορικούς, πανεπιστημιακούς κ.ο.κ., μίλησε για «σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού» και «επαναγνωριμία με τον συλλογικό μας εαυτό, που θα δώσει στην Ελλάδα μια σημαντική ευκαιρία να ανασυνταχθεί εσωτερικά, αλλά και να επανασυστηθεί με τη σύγχρονη ταυτότητά της στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσιάζοντας τους σχεδιασμούς της Επιτροπής, σημείωσε πως «καλούμαστε να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη νέα πατριδογνωσία που θα βρίσκεται μακριά από τη μελαγχολία της διαρκώς διωκόμενης, αδικημένης και κατατρεγμένης Ελλάδας, αλλά και από την υπερφίαλη αυταρέσκεια του περιούσιου λαού που αποτελεί το κέντρο του κόσμου», αλλά και πως «δεν θα είχε νόημα να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια εάν δεν μιλήσουμε για το πώς φανταζόμαστε την Ελλάδα στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ