Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ με στόχο το μέλλον

Οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις σπίλωσης του σοσιαλισμού και παραχάραξης της Ιστορίας κάνουν θραύση αυτήν την περίοδο και στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού άλλωστε η ΕΕ πρωτοστατεί στην ανιστόρητη θεωρία της εξίσωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό.

Πανηγυρίζοντας η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, από τους φιλελεύθερους έως τους σοσιαλδημοκράτες, την «30ή επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου», διοργανώνουν κάθε λογής εκδηλώσεις, από εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι και ομιλίες, όπως λένε, για «το αντίο στο σιδηρούν παραπέτασμα». Η γαλλική κυβέρνηση μάλιστα έβγαλε και νόμισμα - κέρμα των 2 ευρώ - όπου στη μια του πλευρά «αναπαρίσταται το Τείχος του Βερολίνου, ανοικτό στο κέντρο του, από το οποίο περνούν περιστέρια». Μάλιστα, μία από τις εκθέσεις, που θα διαρκέσει έως τις 19 Απρίλη του 2020, έχει θέμα ...τη Στάζι, κρατική ασφάλεια της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, η οποία παρουσιάζεται ως «δικτατορία». Επίσης, την επόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε εκδήλωση για το τείχος έχει προσκληθεί ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Β. Σόιμπλε.

Στις εκδηλώσεις πρωτοστατούν διάφοροι βαμμένοι αντικομμουνιστές κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που μόχθησαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού και την καπιταλιστική παλινόρθωση. Ολοι αυτοί σήμερα από θέσεις εξουσίας οδηγούν στις δήθεν «λεωφόρους της δημοκρατίας και της ελευθερίας» που τάζανε στους λαούς ...τον οδοστρωτήρα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, του αβέβαιου μέλλοντος, που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων γυρίζοντάς τους δεκαετίες πίσω, παρά τις τεράστιες επιστημονικο-τεχνικές δυνατότητες της εποχής.

Ειδικά στην περίπτωση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, παρά τις φανφάρες περί «επανένωσης της Γερμανίας» που ακούγονται αυτές τις μέρες, αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα δεν μπορούν να κρύψουν ούτε οι ίδιοι οι αστοί πολιτικοί, που βλέπουν την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε μια κρίση ειλικρίνειας, παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη πως «αν ζούσα στη ΓΛΔ θα είχα πάρει σύνταξη, γιατί οι γυναίκες έβγαιναν στα 60 χρόνια και θα έκανα ταξίδια».

Τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται από τους αστούς σε επιλεγμένο αποσπασματικό προπαγανδιστικό υλικό, κάποιες φορές και με αξιοποίηση των πιο σύγχρονων μέσων, όπως στην Τσεχία με το ευφάνταστο σόου τύπου «πλανητάριο» που περιφέρεται στις πόλεις ...για να θυμίζει τον «ολοκληρωτισμό», υπηρετούν έναν βασικό στόχο: Ειδικά οι νεότερες γενιές να μη μάθουν την ιστορική αλήθεια για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα. Αυτή η προσπάθεια, που δεν ολοκληρώθηκε και λόγω του τεράστιου πολέμου που αντιμετώπισε από τους απανταχού κεφαλαιοκράτες, ήταν ένα τεράστιο βήμα της ανθρωπότητας προς τα μπρος, που μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια έδωσε λύσεις σε βασικές κοινωνικές ανάγκες. Ολη αυτή η τεράστια επιχείρηση σπίλωσης από τους αστούς δεν γίνεται για κάτι που είναι «νεκρό» και ξεπερασμένο, όπως θέλουν να παρουσιάζουν το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, αλλά γιατί ξέρουν ότι είναι ο πραγματικός τους εφιάλτης και στο μέλλον.


Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ