Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής

Συνεχίζονται ο κατήφορος και ο εκφυλισμός στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που «σφυρίζουν αδιάφορα» για την ουσία της υπόθεσης «Novartis», δηλαδή την εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου.

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος ήταν παρόντες στην Επιτροπή και όταν αρνήθηκαν να αποχωρήσουν η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου κατέθεσαν αίτημα στην Επιτροπή να ανακαλέσει την απόφαση εξαίρεσης του Π. Πολάκη και του Δ. Τζανακόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη («Star Κεντρικής Ελλάδος»), έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «μεθόδευση» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποφύγουν «τις διεισδυτικές ερωτήσεις που πιθανώς θα έκαναν στον κ. Φρουζή, αν ήταν μέσα» οι δύο βουλευτές που εξαιρέθηκαν.

Βεβαίως, παρά την «κοκορομαχία» τους, στην προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση του ΚΚΕ, να πάρει θέση η Επιτροπή για την κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών που, πέραν των άλλων απαράδεκτων, δίνει στη Βουλή ανακριτικές αρμοδιότητες.

Στο μεταξύ, στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγ. Ζαχαρή κατέθεσε χτες ως μάρτυρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παν. Πικραμμένος, που ήταν στη λίστα των πολιτικών ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση. Η σχετική δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ή ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ