Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η αλήθεια είναι μία: Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Ανακοίνωση με αφορμή τα 30 χρόνια από την «πτώση του τείχους» του Βερολίνου

«Κι όμως, το σύστημα σου λέει ξανά ψέματα!», σχολιάζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την «πτώση του τείχους» του Βερολίνου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται αναλυτικά στα ιστορικά στοιχεία και τις συνθήκες στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία που οδήγησαν στην ανέγερση του «Αντιφασιστικού Προστατευτικού Τείχους», σημειώνοντας ότι η πτώση του αποτέλεσε σημείο καμπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες, στην αντεπαναστατική ανατροπή που έφερε τους λαούς αυτών των χωρών αντιμέτωπους με άγνωστα - μέχρι τότε - γι' αυτούς προβλήματα, όπως φτώχεια, ανεργία, νέους γύρους ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οσο κι αν πυροβολούν το παρελθόν, δεν μπορούν να σκοτώσουν το μέλλον!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, κάθε είδους παπαγάλος του συστήματος, μαζί και οι ναζιστές πανηγυρίζουν για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανατροπή του σοσιαλισμού. Ομως, οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα την πουν κάνοντας οριστικό παρελθόν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, οικοδομώντας μία νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό. Αξιοποιώντας την πείρα από τις χώρες που οικοδόμησαν το σοσιαλισμό τον 20ό αιώνα, μαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να καταργήσει την εκμετάλλευση, αξιοποιώντας ό,τι έχει καταφέρει σήμερα ο εργαζόμενος άνθρωπος στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παραγωγή. Σε αυτόν τον αγώνα χτυπάει η καρδιά του μέλλοντος και του δίκιου. Εδώ είναι η θέση κάθε νέου και νέας που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Οι καταπιεστές ξέρουν πως όσα εκατομμύρια κι αν ξοδέψουν για αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όσα μέτρα καταστολής κι αν εφαρμόσουν ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία και στα Κομμουνιστικά Κόμματα, η αλήθεια είναι μία: "Κι όμως γυρίζει"...

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org