Τρίτη 23 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Με 158 υπέρ και 142 κατά, υπερψηφίστηκαν αργά χτες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής οι αντιλαϊκές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και δόθηκε η απαιτούμενη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Η τριήμερη συζήτηση κύλησε μέσα σε «ήπιο κλίμα» και ...«εποικοδομητική» αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, με κοινό ζητούμενο την επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, προδιαγράφοντας την ένταση της επίθεσης σε βάρος του λαού για την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία. Η συζήτηση επιβεβαίωσε την ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων στους στρατηγικούς στόχους των επιχειρηματικών ομίλων.

Το λόγο πήραν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, εξειδικεύοντας το αντιλαϊκό κυβερνητικό «έργο» ανά υπουργείο, το οποίο πατάει στις «στέρεες» βάσεις που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό άλλωστε και στη συζήτηση, ακόμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αυτό που κυριάρχησε ήταν η συναίνεση, με τις όποιες διαφωνίες που εκφράστηκαν και αποτυπώθηκαν στην καταψήφιση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, να αφορούν απλά και μόνο διαφορετικές εκδοχές στην υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων.

Στην αντίπερα όχθη από αυτό το αντιλαϊκό μέτωπο, οι βουλευτές του ΚΚΕ, η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή, ανέδειξαν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, ότι η νέα κυβέρνηση με έτοιμο και στρωμένο το έδαφος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσει την επίθεσή της στο λαό, μετέφεραν τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και απεύθυναν κάλεσμα στο λαό για οργάνωση της πάλης του χωρίς καμία καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ